Mør kylling har hovedrollen i denne opskrift. Kyllingen marineres i BBQ-sauce og svitses derefter gylden, inden den bages færdig i ovnen sammen med kartofler, peberfrugt og rødløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
600 g
Rodfrugtsmix
300 g
Kartofler
60 g
BBQ-sauce
(Indeholder Sulfitter, Sennep)
1 stk
Peberfrugt
1 pose
Kruspersille
1 stk
Rødløg
2 g
Kyllingebouillon
½ dl
Vand (trin 5)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet), pastinak (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel rodfrugter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min. TIP: Brug to bageplader, hvis der ikke er plads nok.
Skær rødløg i både. Skær peberfrugt i tynde strimler. Hak persille groft.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på høj varme. Brun kylling i 1 min på hver side.
Overfør kylling, rødløg og peberfrugt til bagepladen med rodfrugter, når der er 11-12 min tilbage. Bag i ovnen i 11-12 min. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Tilsæt kyllingebouillon [1/2 pakke, 2P], BBQ-sauce og vand* [1/2 dl | 1 dl] til stegepanden, når der er 5 min tilbage, og bring i kog. Sænk til lav varme, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. Krydr med et nip salt* og peber*.
Anret grøntsager, rodfrugter og kylling på tallerkener. Øs BBQ-sauce over. Top med persille.