I aften frister vi med grillost som vi panerer i BBQ-sauce og panko krydret med cajunkrydderier. Samtidigt bager vi fritter i ovnen og bikser en saftig kålsalat sammen med kål, æble, tranebær og citron. Vi serverer herlighederne med en cremet fraichedressing med hvidløg og mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
200 g
Grillost
(Indeholder Mælk)
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
60 g
BBQ-sauce
(Indeholder Sulfitter, Sennep)
500 g
Kartofler
150 g
Snittet kålsalat
(Kan indeholde Selleri)
1 stk
Æble
20 g
Tranebær
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
½ stk
Hvidløgsfed
½ stk
Citron
¼ tsk
Salt (trin 3)
¼ tsk
Sukker (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
2 spsk
Vand (trin 4)
1 spsk
Hvedemel (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
Forvarm ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint.
Bland fraiche, hvidløg og mayonnaise i en lille skål, og stil til side.
Halver citron [½ stk, 2P].
Skær æble i tynde, halve skiver.
Bland citronsaft [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor skål.
Tilsæt æble, tranebær og snittet kålsalat, og vend sammen.
Skær grillost i 1 cm skiver (3 pr. person).
Bland BBQ-sauce og vand [2 spsk I 4 spsk] i en dyb tallerken.
Bland panko, Ay Cajun-ba og et stort nip peber i en anden dyb tallerken.
Kom hvedemel [1 spsk I 2 spsk] i en tredje dyb tallerken.
Vend grillost i hvedemel, derefter i BBQ-sauce og til sidst i panko.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg grillost i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden, når kartoflerne har 6 min tilbage.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Anret grillost, fritter og kålsalat på tallerkener.
Server med fraichedressing.