I aften inviterer vi til fest med laks i hoverollen. Vi bager laks med BBQ-sauce og smør, samtidigt som vi bager BBQ-krydrede kartofler. Vi vores laks og kartofler med en cremet ranchdressing med crème fraiche, mayo og purløg, en sprød slaw med aioli, kål og gulerod og majs-peanutsalsa med cherrytomater, rødløg og persille.
125 g
Cherrytomater
75 ml
Fraiche
()
150 g
Kålblanding, skåret
50 g
Mayonnaise
()
20 g
Saltede peanuts
( )
1 pakke
Laksefilet
()
5 g
BBQ-krydderi
( )
500 g
Kartofler
60 g
BBQ-sauce
()
1 dåse
Majs
40 g
Aioli
()
½ stk
Rødløg
1 stk
Gulerod, Julienne
1 pose
Purløg
1 pose
Bredbladet persille
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til dressing
½ tsk
Salt til fisk
1 spsk
Smør til fisk
1 spsk
Olie til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
1 spsk
Vand til sauce
1 spsk
Olie til slaw
¼ tsk
Salt til slaw
1 spsk
Vand til slaw
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med BBQ-krydderi, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, hak purløg fint.
Bland fraiche, mayonnaise, purløg, salt og et nip peber i en lille skål.
Skær smør i tern.
Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Placer laks med skindsiden nedad i et ildfast fad med bagepapir, og top med BBQ-sauce og smør.
Bag i 15-20 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Imens, hæld væde fra majs.
Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme.
Steg majs i 4-5 min, eller indtil let brunet.
Halver cherrytomater.
Hak rødløg og persille fint.
Bland majs, cherrytomater, rødløg, persille, peanuts, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Imens, bland aioli, vand, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Vend kålblanding og gulerod i skålen.
Anret laks på tallerkener.
Top med sauce fra fadet.
Server med kartofler, ranchdressing, slaw og majs-peanutsalsa.