Steak eller burger? I aften behøver I ikke vælge. Vi skal nemlig lave de skønneste burgers med mør rumpsteak. Vi bygger vores burgers med BBQ-glaseret steak, frisk salat og tomat, bearnaisesauce og sprødstegt skalotteløg. Vi serverer vores burgers med rosmarinbagte fritter, og cremet aioli.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Rumpsteak
300 g
Kartofler
½ stk
Rosmarin
1 stk
Skalotteløg
30 g
BBQ-sauce
(Indeholder Sulfitter, Sennep)
1 stk
Salat
1 stk
Tomat
80 g
Bearnaisesauce
(Indeholder Mælk)
2 stk
Briocheboller
(Indeholder Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde Sesam, Soja)
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
1 spsk
Hvedemel (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
¾ tsk
Salt (trin 1)
2 spsk
Vand (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk].
Hak rosmarin [½ pose, 2P] fint.
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med rosmarin, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, skær skalotteløg i tynde, halve skiver.
Vend skalotteløg med hvedemel [1 spsk | 2 spsk] i en skål.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme.
Steg skalotteløg i 3-4 min, eller indtil gyldne og sprøde. Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Hold øje med løgene, så de ikke brænder på.
Skær tomat i tynde skiver.
Skær roden af salat, og skil bladene ad.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage.
Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet. Tag panden af varmen, og vend bøffer med BBQ-sauce [½ pakke, 2P]. Overfør bøffer og BBQ-sauce til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
GRILL: Grill bøffer i 1 min på hver side på høj varme. Sænk til middellav varme, og grill videre i 1-2 min på hver side. Overfør bøffer til en tallerken og vend dem BBQ-sauce [½ pakke, 2P]. Overfør bøffer og BBQ-sauce til en foliepakke, og lad hvile nogle min.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Del boller på midten, og varm i ovnen i 3-4 min.
Opvarm samme stegepande på middel varme.
Tilsæt bearnaisesauce, vand [2 spsk I 4 spsk] og et nip salt og peber, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
Skær bøffer i tynde skiver.
Smør boller med bearnaisesauce.
Fyld med salat, tomat, bøf, bearnaisesauce, skalotteløg og overskydende BBQ-sauce.
Anret burgers og fritter på tallerkener.
Server med aioli.