topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Biksemad

Biksemad

med rødbede, æble & syltet rødløg

Dansk husmandskost er altid et sikkert kort, når man serverer middag til familien. Her kommer en hurtig og spændende variation af biksemad, som vores dygtige kok Sara har piftet op med syrligt æble, ovnbagte kartofler, rødbeder og syltede løg. Retten serveres med klassisk tilbehør såsom velsmagende, mundrette pølsestykker og spejlæg.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

50 ml

Hvidvinseddike

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

4 g

Middelhavsdrøm

500 g

Kartofler

200 g

Kålpølse

50 g

Ketchup

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Æble

1 stk

Rødløg

2 stk

Rødbede

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 stk

Æg

½ tsk

Salt

3 tsk

Sukker

1 dl

Vand

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)150 kcal
Energi (kJ)628 kJ
Fedt4.89 g
Mættet fedt1.4 g
Kulhydrat16.88 g
Sukker14.3 g
Protein7.06 g
Salt2.7 g

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Kog vand* i en elkedel eller gryde. Skær kartofler (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern.  

Bag grøntsager
2

Fordel kartofler og rødbede på en bageplade. Dryp med olivenolie*. Drys med Middelhavsdrøm. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne og sprøde.

Sylt rødløg
3

Skær rødløg i tynde, halve skiver.  Bland kogende vand*, hvidvinseddike, sukker* og salt* i en skål. Vend rødløg i skålen. Stil til side. Hak persille groft. Skær pølse i halve skiver. Skær æble i 1 cm tern. Bland ketchup og sojasauce [½ pakke, 2 pers.] i en lille skål.

Lav biksemad
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg pølse og æble i 8-10 min. Tilsæt ovnbagte kartofler og rødbede. Tilsæt ketchupsauce og 1/2 persille. Rør det hele sammen. Stil til side.

Spejl æg
5

Opvarm en smule olivenolie* i en anden stegepande ved middelhøj varme. Spejl æg* i 5-6 min. Krydr med salt* og peber*.

Server
6

Anret biksemad på tallerkener. Top med spejlæg, rødløg og resterende persille. Krydr med salt* og peber*.