Dansk husmandskost er altid et sikkert kort, når man serverer middag til familien. Her kommer en hurtig og spændende variation af biksemad, som vores dygtige kok Sara har piftet op med syrligt æble, ovnbagte kartofler, rødbeder og syltede løg. Retten serveres med klassisk tilbehør såsom velsmagende, mundrette pølsestykker og spejlæg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
50 ml
Hvidvinseddike
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
4 g
Middelhavsdrøm
500 g
Kartofler
200 g
Kålpølse
50 g
Ketchup
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Æble
1 stk
Rødløg
2 stk
Rødbede
2 stk
Æg
½ tsk
Salt
3 tsk
Sukker
1 dl
Vand
Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Kog vand* i en elkedel eller gryde. Skær kartofler (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel kartofler og rødbede på en bageplade. Dryp med olivenolie*. Drys med Middelhavsdrøm. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne og sprøde.
Skær rødløg i tynde, halve skiver. Bland kogende vand*, hvidvinseddike, sukker* og salt* i en skål. Vend rødløg i skålen. Stil til side. Hak persille groft. Skær pølse i halve skiver. Skær æble i 1 cm tern. Bland ketchup og sojasauce [½ pakke, 2 pers.] i en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg pølse og æble i 8-10 min. Tilsæt ovnbagte kartofler og rødbede. Tilsæt ketchupsauce og 1/2 persille. Rør det hele sammen. Stil til side.
Opvarm en smule olivenolie* i en anden stegepande ved middelhøj varme. Spejl æg* i 5-6 min. Krydr med salt* og peber*.
Anret biksemad på tallerkener. Top med spejlæg, rødløg og resterende persille. Krydr med salt* og peber*.