I humør til ostede søde kartofler med krydret bønnesauce? Vores "Loaded" sød kartofler med sorte bønner er indbegrebet af lækker hverdagsmad, med bagt peberfrugt og løg, der giver et frisk og nærende tvist til de cremede bønner.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
450 g
Sød kartoffel
1 pakke
Sorte bønner
½ pakke
Hakkede tomater
1 stk
Peberfrugt
2 g
Røget paprika
½ stk
Rød chili
50 g
Revet gouda
(Indeholder Mælk)
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Rødløg
5 g
Tex-Mex
1 stk
Forårsløg
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til grøntsager
½ spsk
Olie til stegning
½ tsk
Salt til sauce
½ dl
Vand til sauce
½ tsk
Sukker til sauce
1 spsk
Smør til sauce
¼ tsk
Salt til dressing
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær hver sød kartoffel (uskrællet) i 4 både, og prik huller med en gaffel.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og et nip peber.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Hvis kartoflerne er små, er det nok at halvere dem.
Imens, hæld væde fra sorte bønner.
Skær peberfrugt i 1 cm strimler.
Skær rødløg i tynde, halve skiver
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Fordel peberfrugt og rødløg på en anden bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og røget paprika.
Bag i ovnen, når kartoflerne har 15 min tilbage.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg hvidløg og Tex-Mex i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt hakkede tomater, bønner, salt, vand og sukker. Sænk til lav middelvarme, og lad simre i 5-7 min, eller indtil let tyknet.
Tilsæt smør, og rør rundt.
Flæk chili, fjern kerner, og skær i tynde skiver.
Snit forårsløg fint.
Bland fraiche, salt og et nip peber i en lille skål.
Tilsæt bagt peberfrugt og rødløg til saucen, og steg i 2-3 min.
Tag kartofler ud af ovnen, når de har 2 min tilbage, og mos med en gaffel. Top med gouda, og bag videre i ovnen i 2-3 min, eller indtil osten er smeltet.
TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret søde kartofler i dybe tallerkener.
Top med sauce, forårsløg og chili.
Dryp med fraiche.