Bønnefyldte søde kartofler
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bønnefyldte søde kartofler

Bønnefyldte søde kartofler

med fraiche og frisk forårsløg

I humør til ostede søde kartofler med krydret bønnesauce? Vores "Loaded" sød kartofler med sorte bønner er indbegrebet af lækker hverdagsmad, med bagt peberfrugt og løg, der giver et frisk og nærende tvist til de cremede bønner.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Vegetarisk
Hvedefri
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

450 g

Sød kartoffel

1 pakke

Sorte bønner

½ pakke

Hakkede tomater

1 stk

Peberfrugt

2 g

Røget paprika

½ stk

Rød chili

50 g

Revet gouda

(Indeholder Mælk)

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Rødløg

5 g

Tex-Mex

1 stk

Forårsløg

75 ml

Fraiche

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til grøntsager

½ spsk

Olie til stegning

½ tsk

Salt til sauce

½ dl

Vand til sauce

½ tsk

Sukker til sauce

1 spsk

Smør til sauce

¼ tsk

Salt til dressing

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2465 kJ
Kalorier (kcal)589 kcal
Fedt22.6 g
Mættet fedt12.4 g
Kulhydrat64.9 g
Sukker15.5 g
Protein20.2 g
Salt5.6 g

Fremgangsmåde

Bag sød kartoffel
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skær hver sød kartoffel (uskrællet) i 4 både, og prik huller med en gaffel.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og et nip peber.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Hvis kartoflerne er små, er det nok at halvere dem.

Forbered grøntsager
2

Imens, hæld væde fra sorte bønner.

Skær peberfrugt i 1 cm strimler.

Skær rødløg i tynde, halve skiver

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Bag grøntsager
3

Fordel peberfrugt og rødløg på en anden bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og røget paprika.

Bag i ovnen, når kartoflerne har 15 min tilbage.

Lav sauce
4

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg hvidløg og Tex-Mex i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt hakkede tomater, bønner, salt, vand og sukker. Sænk til lav middelvarme, og lad simre i 5-7 min, eller indtil let tyknet.

Tilsæt smør, og rør rundt.

Forbered toppings
5

Flæk chili, fjern kerner, og skær i tynde skiver.

Snit forårsløg fint.

Bland fraiche, salt og et nip peber i en lille skål.

Tilsæt bagt peberfrugt og rødløg til saucen, og steg i 2-3 min.

Tag kartofler ud af ovnen, når de har 2 min tilbage, og mos med en gaffel. Top med gouda, og bag videre i ovnen i 2-3 min, eller indtil osten er smeltet.

TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
6

Anret søde kartofler i dybe tallerkener.

Top med sauce, forårsløg og chili.

Dryp med fraiche.