I aften går den kulinariske rejse til Amerika, og vi frister med 'buffalo'-kartofler og kylling med cajun-krydderier. Vi krydrer kyllingen med vores eget cajun-krydderi, som vi kalder Ay Cajun-ba, og så ovnsteger vi den til perfektion. Den får selskab i ovnen af knuste kartofler, peberfrugt, rødløg og majs. Vi topper med røget mayonnaise og frisk jalapeno. Ay Cajun-ba – det smager godt!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
400 g
Små kartofler
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Rødløg
½ stk
Jalapeno
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
280 g
Kyllingebryst
1 dåse
Majs
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
2 g
Røget paprika
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Krydr med et nip salt og peber, og dæk til med låg.
Imens, skær peberfrugt i 2 cm tern.
Skær rødløg i 2 cm både.
Flæk jalapeno [½ stk, 2P], fjern kerner, og skær i tynde skiver.
Hæld væde fra majs.
Krydr kylling med et nip salt og Ay Cajun-ba.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Brun kylling i 2 min på hver side.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Fordel kartofler på en anden bageplade med bagepapir, og knus let med en gaffel. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt.
Fordel peberfrugt, rødløg og majs på samme bageplade. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil kartoflerne er gyldne.
Bland mayonnaise, røget paprika [1/2 pakke, 2P] og et skvæt vand i en lille skål.
Skær kylling i tynde skiver.
Anret kylling, kartofler og grøntsager på tallerkener.
Top kartofler med paprikamayonnaise og jalapeno.
TIP: Spring jalapeño over, eller brug mindre, hvis du ikke kan lide stærk mad.