Sej er en torskfisk med lidt mørkere kød end almindelig torsk. Paner den i panko og steg den i olie, så får du fantastisk fast og velsmagende kød. Server med hjemmelavede fritter, en vidunderlig peberfrugtsalsa med persille, og en klat aioli, og denne uges lækre fiskeret er klar til at spises!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
1 pose
Bredbladet persille
2 stk
Tomat
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
7.5 ml
Balsamico
1 stk
Peberfrugt
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
500 g
Kartofler
8 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Æg (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
1 tsk
Sukker (trin 3)
1 spsk
Hvedemel (trin 4)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min.
Hak persille fint. Skær tomat og peberfrugt i små tern.
Bland tomat, peberfrugt og persille i en skål. Tilsæt balsamico [1/2 pakke, 2P], sukker* [1 tsk | 2 tsk], og vend sammen. Smag til med salt* og peber*.
Vend fisk med halvdelen af Ay Cajun-ba på en tallerken. Bland hvedemel* [1 spsk I 2 spsk], salt* [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et stort nip peber* i en skål. Pisk æg* [1 stk I 2 stk] i en anden skål. Kom panko og resterende Ay Cajun-ba i en tredje skål. Vend fisk i mel, derefter i æg og til sidst i panko.
Hæld olivenolie* i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg fisk i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. Overfør til en tallerken med køkkenrulle. TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret fisk, salsa og fritter på tallerkener. Server med aioli.