I aften drømmer vi os væk til Caribien, og frister med en fantastisk bowl fyldt med spændende ingredienser. Vi fylder vores bowl med aromatiske jasminris, rejer glaseret i sojasauce, sød chili og ketchup, og en frisk mangosalsa med lime, agurk og koriander. Og så topper vi herlighederne med salte peanuts og limesaft.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Lime
1 pose
Koriander
150 g
Jasminris
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
1 stk
Agurk
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr)
1 stk
Rødløg
4 g
Jorden Rundt
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Mango
40 g
Sød chilisauce
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til salsa
1 spsk
Smør til stegning
¼ tsk
Salt til rejer
1 spsk
Ketchup til sauce
1 spsk
Vand til sauce
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Skræl mango, skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.
Hak agurk groft.
Hak koriander fint.
Skær lime i både.
Bland mango, agurk, koriander, limesaft, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Imens, skær rødløg i 1 cm både.
Smelt smør i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg rejer og rødløg med Jorden Rundt og salt i 3-4 min, eller indtil gyldne og gennemstegte.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Tilsæt sojasauce, sød chilisauce, ketchup og vand til stegepanden, og steg i 30 sek.
Anret ris, rejer og mangosalsa i dybe tallerkener.
Drys med peanuts.
Server med resterende limebåde.