I aften byder vi på en farverig opskrift med masser af spændende smagsoplevelser. Vi laver centralamerikansk oksekødsbowl med hvidløg, majs og lækre krydderier. Vi serverer vores bowl med luftige ris, en let tomatsalsa med agurk, velsmagende BBQ mayo og frisk koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Basmatiris
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Agurk
1 stk
Tomat
250 g
Hakket oksekød
4 g
Panamad
1 dåse
Majs
½ dåse
Tomatpuré
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
30 g
BBQ-sauce
(Indeholder Sulfitter, Sennep)
1 pose
Koriander
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 3)
½ dl
Vand (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!
Pres eller hak hvidløg fint. Hæld væde fra majs. Hak agurk groft. Skær tomat i 2 cm tern. Bland agurk og tomat i en mellemstor skål, og krydr med et nip salt* og peber*. TIP: Tilsæt en smule olivenolie.
Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Tilsæt oksekød, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber*, og steg i 4-5 min, eller indtil brunet. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Tilsæt hvidløg, majs, Panamad, tomatpuré [½ dåse, 2P] og vand* [½ dl | 1 dl], og steg videre i 2 min.
Bland mayonnaise og BBQ-sauce [½ pakke, 2P] i en lille skål. Hak koriander groft.
Anret ris i dybe tallerkener. Top med oksekød, tomatsalat og BBQ-mayonnaise. Drys med koriander.