Tropisk chiagrød på tre måder
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tropisk chiagrød på tre måder

Tropisk chiagrød på tre måder

2x3 portioner | morgenmad til tre dage

Hurtige og velsmagende opskrifter perfekt til morgenmad/brunch til to dage. Inkluderer opskriftskort med 3x2 trin-for-trin og færdigportionerede ingredienser til tre måltider til to personer. Cremet chiagrød kan varieres i det uendelige med forskellige smagssammensætninger og toppings. Her får du tre varianter – med ananas, hindbærsyltetøj og mango-passionsfrugt. Forbered grøden aftenen før, og få en lækker morgenmad!

Allergener:
Mælk
Nødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid10 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Chia frø

(Kan indeholde Jordnødder, Sesam, Nødder)

540 ml

Kokosmælk

450 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

75 g

Honning

1 stk

Granatæble

100 g

Hindbærsyltetøj

40 g

Mandler

(Indeholder Nødder Kan indeholde Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)

1 dåse

Ananasskiver

15 g

Kokosmel

(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Hvede, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Byg, Sesam)

1 pose

Mynte

30 g

Pistacienødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Byg, Gluten, Havre, Jordnødder, Rug, Sesam, Spelt, Hvede)

1 stk

Mango

1 stk

Passionsfrugt

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)6563 kJ
Kalorier (kcal)1569 kcal
Fedt96.3 g
Mættet fedt54.9 g
Kulhydrat126.4 g
Sukker106.4 g
Protein30.4 g
Salt0.4 g

Fremgangsmåde

Forbered chiagrød
1

Aftenen før:

Bland chiafrø (30g), kokosmælk [1 stk], honning [1 stk] og et nip salt i en lille skål. Put låg på, og stil i køleskabet natten over.

Næste morgen:

Tilsæt yoghurt [1 stk] til chiagrød, det giver en mere cremet tekstur.

Lav ananaschiagrød
2

Hak mynte fint.

Hæld væde fra ananas, og skær i små stykker.

Bland mynte og ananas i en lille skål.

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Rist kokosmel i 3-4 min, eller indtil gyldent.

Fordel halvdelen af chiagrød i glas, og top med halvdelen af ananas, så resterende chiagrød, og resterende ananas.

Top med kokosmel.

Forbered chiagrød
3

Aftenen før:

Bland chiafrø (30g), kokosmælk [1 stk], honning [1 stk] og et nip salt i en lille skål. Put låg på, og stil i køleskabet natten over.

Næste morgen:

Tilsæt yoghurt [1 stk] til chiagrød, det giver en mere cremet tekstur.

Lav hindbærchiagrød
4

Hak mandler groft.

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Rist mandler i 3-4 min, eller indtil gyldne.

Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn kernerne med fingrene. Lad kernerne falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl kerner under koldt vand i en si.

Fordel halvdelen af chiagrød i glas, og top med hindbærsyltetøj og halvdelen af granatæblekerner, så resterende chiagrød, og resterende granatæblekerner.

Top med mandler.

TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.

Forbered chiagrød
5

Aftenen før:

Bland chiafrø (30g), kokosmælk [1 stk], honning [1 stk] og et nip salt i en lille skål. Put låg på, og stil i køleskabet natten over.

Næste morgen:

Tilsæt yoghurt [1 stk] til chiagrød, det giver en mere cremet tekstur.

Lav mango-passionsfrugtchiagrød
6

Hak pistacienødder groft.

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Rist pistacienødder i 3-4 min, eller indtil gyldne.

Halver passionsfrugt, og skrab indmad ud med en ske.

Skræl mango, skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.

Fordel halvdelen af chiagrød i glas, og top med halvdelen af mango og passionsfrugt, så resterende chiagrød, mango og passionsfrugt.

Top med pistacienødder.