Søde kartofler og masala-kikærter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Søde kartofler og masala-kikærter

Søde kartofler og masala-kikærter

med granatæblesalat og syltede rødløg

Tag hele familien med i køkkenet, i aften skal vi nemlig lave en masse lækkert. Vi ovnbager søde kartofler med sesamfrø og ingefær, og samtidigt steger vi kikærter med Tikka Masala og indiske krydderier. Vi serverer kartofler og kikærter med en smuk og frisk granatæblesalat med tomat og syltede rødløg, og topper herlighederne med yoghurt, og frisk koriander og mynte.

Tags:
Vegetarisk
Kalorielet
Allergener:
Æg
Sennep
Mælk
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Indeholder Æg, Sennep)

1 pakke

Kikærter

1 stk

Lime

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Tomat

30 g

Spinat

75 ml

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

450 g

Sød kartoffel

1 stk

Granatæble

30 g

Tikka masala

1 stk

Rødløg

4 g

Mild Mahal

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

½ tsk

Sukker til syltning

¼ tsk

Salt til syltning

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

1 spsk

Smør til grøntsager

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2703 kJ
Kalorier (kcal)646 kcal
Fedt25.8 g
Mættet fedt8.9 g
Kulhydrat79.6 g
Sukker27 g
Protein17.1 g
Salt5.7 g

Fremgangsmåde

Bag søde kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær søde kartofler (uskrællet) i både, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og drys med sesamfrø. Krydr med Ginger Ninja, salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.

Sylt rødløg
2

Imens, halver lime.

Skær rødløg i tynde, halve skiver.

Bland limesaft, sukker og salt i en lille skål.

Vend rødløg i skålen, og stil til side.

Forbered granatæble
3

Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.

TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.

Lav salat
4

Hak koriander og mynte groft.

Hak tomat groft.

Bland granatæble, tomat, olivenolie og salt i en stor skål.

Steg  kikærter
5

Hæld væde fra kikærter.

Skyl spinat.

Smelt smør i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kikærter, Mild Mahal og Tikka Masala i 3-4 min, eller indtil velduftende og gennemvarmet.

Vend søde kartofler med spinat lige inden servering.

Hæld være fra rødløg, og vend i skålen med granatæblesalat.

Server
6

Anret søde kartofler i dybe tallerkner.

Top med granatæblesalat og kikærter.

Dryp med yoghurt.

Drys med koriander og mynte.