En mexicansk klassiker som hele familien vil elske. Chili con carne med sorte bønner, hakkede tomater, rødløg og Tex-Mex krydderi. Serveres med sprøde tortillachips, mild mozzarella, spicy jalapeño og en cremet srirachadressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Oksebouillon
1 pakke
Sorte bønner
250 g
Hakket oksekød
½ stk
Jalapeno
75 g
Tortillachips
(Kan indeholde Mælk)
10 g
Sriracha
5 g
Tex-Mex
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 pakke
Hakkede tomater
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
½ dl
Vand (trin 4)
Flæk jalapeno [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.
Skyl sorte bønner under koldt vand i en si.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor gryde på middelhøj varme.
Steg hakket oksekød med Tex-Mex, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i 5-7 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Tilsæt hakkede tomater, halvdelen af jalapeno, sorte bønner, oksebouillon, vand [1/2 dl I 1 dl], og rør rundt. Lad simre i 8-10 min, eller indtil tyknet.
Smag til med salt og peber.
TIP: Spar på jalapenoen, hvis ikke alle er til stærk mad.
Bland yoghurt og sriracha [1/2 pakke, 2P] i en lille skål, og smag til med salt.
Anret chili i skåle.
Top med srirachadressing og resterende jalapeno.
Server med tortillachips.