Citron- og honningstegt halloumi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citron- og honningstegt halloumi

Citron- og honningstegt halloumi

med tzatziki & oreganofritter

Forkæl dig selv med en syndig god middag i græsk stil. Sprøde, hjemmelavede fritter krydret med aromatisk oregano og halloumi stegt i honning og citron er lige så gode, som det lyder. Sammen med en frisk salat på bl.a. radiser og spinat kan du samle alle smage og servere en usædvanlig god middag på ingen tid!

Tags:
Vegetarisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Honning

stk

Agurk

75 g

Fraiche

75 g

Blandet salat

500 g

Kartofler

g

Oregano

1 stk

Agurk, piccolo

1 g

Oregano, tørret

200 g

Halloumi

75 g

Radiser

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Citron

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)374 kcal
Energi (kJ)1566 kJ
Fedt24.16 g
Mættet fedt15.6 g
Kulhydrat12.54 g
Sukker12.5 g
Protein23.21 g
Salt2.6 g

Fremgangsmåde

Lav fritter
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til tynde stave. Riv citronskal, og skær citron i både. Fordel fritter på en bageplade med bagepapir, og dryp med olivenolie*. Drys med oregano, citronskal, salt* og peber*. Vend sammen, og bag i 25-30 min.

Forbered halloumi
2

Skær halloumi i skiver (2 pr. person). Læg halloumiskiver i skål, og dæk med koldt vand*. TIPS: Ved at lægge hallouimien i koldt vandt mildnes den salte smag.

Forbered grøntsager
3

Pres eller hak hvidløg. Riv agurk. Skær radiser i kvarte.

Bland salat
4

Bland fraiche, hvidløg og agurk i en skål. Krydr med salt* og peber*. Bland radiser, salat, en smule citronsaft og olivenolie* i en anden skål.

Steg halloumi
5

Dup halloumi tør med køkkenrulle. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg halloumi i 2 min på hver side. Tilsæt honning og en smule citronsaft, når der er 1 min tilbage.

Server
6

Anret oreganofritter, halloumi og salat på tallerkener. Server med tzatziki og citronbåde.