Forkæl dig selv med en syndig god middag i græsk stil. Sprøde, hjemmelavede fritter krydret med aromatisk oregano og halloumi stegt i honning og citron er lige så gode, som det lyder. Sammen med en frisk salat på bl.a. radiser og spinat kan du samle alle smage og servere en usædvanlig god middag på ingen tid!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 g
Honning
stk
Agurk
75 g
Fraiche
75 g
Blandet salat
500 g
Kartofler
g
Oregano
1 stk
Agurk, piccolo
1 g
Oregano, tørret
200 g
Halloumi
75 g
Radiser
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Citron
Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til tynde stave. Riv citronskal, og skær citron i både. Fordel fritter på en bageplade med bagepapir, og dryp med olivenolie*. Drys med oregano, citronskal, salt* og peber*. Vend sammen, og bag i 25-30 min.
Skær halloumi i skiver (2 pr. person). Læg halloumiskiver i skål, og dæk med koldt vand*. TIPS: Ved at lægge hallouimien i koldt vandt mildnes den salte smag.
Pres eller hak hvidløg. Riv agurk. Skær radiser i kvarte.
Bland fraiche, hvidløg og agurk i en skål. Krydr med salt* og peber*. Bland radiser, salat, en smule citronsaft og olivenolie* i en anden skål.
Dup halloumi tør med køkkenrulle. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg halloumi i 2 min på hver side. Tilsæt honning og en smule citronsaft, når der er 1 min tilbage.
Anret oreganofritter, halloumi og salat på tallerkener. Server med tzatziki og citronbåde.