Ugens fisk behøver slet ikke være kedelig! Her har vi sat en fortryllende kombination sammen af velsmagende og smukke ingredienser. Perfekt bagt laks med den tro følgesvend citron får ekstra delikat smag af hvidløg & honning. Laksen passer perfekt sammen med en innovativ forårsløgsmos! Og hvem kan modstå ovnbagte cherrytomater og peberfrugt med balsamico?
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
1 stk
Forårsløg
15 ml
Balsamico
25 g
Honning
1 stk
Citron, økologisk
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Kruspersille
125 g
Cherrytomater
1 stk
Peberfrugt
1.5 spsk
Smør (trin 1)
3 spsk
Mælk (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
Bring en stor gryde med vand* i kog. Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Kog i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra kartofler. Tilsæt en klat smør* [1,5 tbsp I 3 tbsp], mælk* [3 tbsp I 6 tbsp] og et stort nip salt*, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel.
Tænd ovnen på 200°C/180°C varmluft. Snit forårsløg fint. Del citron i to, og skær den ene halvdel i skiver. Pres eller hak hvidløg fint. Hak persille groft. Skær peberfrugt i strimler. Bland hvidløg, honning, olivenolie* [1 tbsp I 2 tbsp] og et stort skvæt citronsaft i en lille skål.
Læg sølvpapir (1 stykke pr. laksefilet) på en bageplade, og placer laks ovenpå. Hæld citron- og honningblanding over. Top med citronskiver, og krydr med salt* og peber*. Fold sølvpapir op omkring laksen, og luk sammen til små "pakker". Bag i ovnen i 14-15 min. VIGTIGT: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Fordel cherrytomater og peberfrugt i et ildfast fad. Dryp med balsamico, en smule olivenolie* og et stort nip salt* og peber*. Bag øverst i ovnen i 7-8 min.
Rør forårsløg i gryden med kartoffelmos.
Anret laks, forårsløgsmos og grøntsager på tallerkener. Øs overskydende sauce fra "pakken" over laksen. Drys med persille.