Citronbagt torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronbagt torsk

Citronbagt torsk

med blød pastinakmos og cremet dildsauce

Ugens fiskeret byder på masser af lækre ingredienser. Vi laver en fantastisk cremet dildsauce med fløde, hvidløg og bouillon. Torsken bages i ovnen med et tæppe af citronskal. Vi serverer fisk og sauce med kartoffel-pastinakmos, marineret fennikel og æble, samt ristede hasselnødder.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Børnevenlig
Hvedefri
Allergener:
Fisk
Selleri
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

1 stk

Pastinak

2 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Fennikel

1 stk

Æble

1 pose

Dild

250 g

Torsk

(Indeholder Fisk)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

½ pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

½ stk

Citron

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

2 spsk

Mælk (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

½ tsk

Sukker (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2675 kJ
Kalorier (kcal)639 kcal
Fedt21.1 g
Mættet fedt6.2 g
Kulhydrat76.5 g
Sukker24.8 g
Protein35.2 g
Salt3.2 g

Redskaber

Bageplade
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Lav pastinakmos
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring en gryde med saltet vand i kog. Skær kartofler (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i 2 cm tern. Skræl hvidløg. Kog kartofler, pastinak og hvidløg [1 stk | 2 stk] i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [2 spsk | 4 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og eventuelt en klat smør. Mos med en kartoffelmoser eller en gaffel, og stil til side med låg på.

Mariner fennikel og æble
2

Skær citron i både. Skær fennikel [1/2 stk, 2P] i tynde skiver. Skær æble i tynde, halve skiver. Bland olivenolie [1 spsk | 2 spsk], et skvæt citronsaft, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt og peber i en mellemstor skål. Tilsæt fennikel og æble, og vend sammen.

Bag fisk
3

Placer fisk på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie og et skvæt citronsaft, og krydr med et nip salt og peber. Bag øverst i ovnen i 12-15 min, eller indtil gennemstegt. TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Forbered grøntsager
4

Pres eller hak resterende hvidløg fint. Hak dild groft.

Lav dildsauce
5

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en anden mellemstor gryde på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt grøntsagsbouillon og madlavningsfløde [1/2 pakke, 2P], og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber. Lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet. Tilsæt halvdelen af dild, og rør rundt.

Server
6

Anret pastinakmos og fisk på tallerkener. Øs dildsauce over. Top med fennikel og æble. Drys med resterende dild.