Citronbagt torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronbagt torsk

Citronbagt torsk

med blød pastinakmos og cremet dildsauce

Ugens fiskeret byder på masser af lækre ingredienser. Vi laver en fantastisk cremet dildsauce med fløde, hvidløg og bouillon. Torsken bages i ovnen og servers med fisk og sauce med kartoffel-pastinakmos, marineret fennikel og æble, samt ristede hasselnødder.

Tags:
Hvedefri
<650 kcal 2P-baseret
Allergener:
Fisk
Selleri
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bagekartoffel

1 stk

Pastinak

2 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Fennikel

1 stk

Æble

1 pose

Dild

250 g

Torsk

(Indeholder Fisk)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

½ stk

Citron

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

3 spsk

Mælk (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

½ tsk

Sukker (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2707 kJ
Kalorier (kcal)647 kcal
Fedt23.2 g
Mættet fedt9.8 g
Kulhydrat75.4 g
Sukker22.3 g
Protein33.6 g
Salt3.4 g

Redskaber

Bageplade
Gryde

Fremgangsmåde

Lav pastinakmos
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft), og bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartoffel (uskrællet) og pastinak (uskrællet), og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg.

Kog kartofler, pastinak og halvdelen af hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller en gaffel, og stil til side med låg på.

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Mariner fennikel og æble
2

Skær citron [1/2 stk, 2P] i både.

Skær fennikel [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver.

Skær æble i tynde, halve skiver.

Bland olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk], et skvæt citronsaft, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

Vend fennikel og æble i skålen, og lad marinere indtil servering.

Bag fisk
3

Dub fisk tør med køkkenrulle

Placer fisk på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie og et skvæt citronsaft, og krydr med et nip salt og peber.

Bag i ovnen i 12-15 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Forbered grøntsager
4

Imens, pres eller hak resterende hvidløg fint. 

Hak dild groft.

Lav dildsauce
5

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en anden mellemstor gryde på middelhøj varme.

Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt grøntsagsbouillon, madlavningsfløde, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.

Tilsæt halvdelen af dild, og rør rundt.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen virker tyk.

Server
6

Anret pastinakmos og fisk på tallerkener.

Top med dildsauce.

Server med fennikel og æble.

Drys med resterende dild.