Ugens fiskeret byder på masser af lækre ingredienser. Vi laver en fantastisk cremet dildsauce med fløde, hvidløg og bouillon. Torsken bages i ovnen og servers med fisk og sauce med kartoffel-pastinakmos, marineret fennikel og æble, samt ristede hasselnødder.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Pastinak
2 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Fennikel
1 stk
Æble
1 pose
Dild
250 g
Torsk
(Indeholder Fisk)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
½ stk
Citron
500 g
Kartofler
½ tsk
Salt (trin 1)
3 spsk
Mælk (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
½ tsk
Sukker (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft), og bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel (uskrællet) og pastinak (uskrællet), og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg.
Kog kartofler, pastinak og halvdelen af hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller en gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Skær citron [1/2 stk, 2P] i både.
Skær fennikel [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Skær æble i tynde, halve skiver.
Bland olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk], et skvæt citronsaft, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
Vend fennikel og æble i skålen, og lad marinere indtil servering.
Dup fisk tør med køkkenrulle
Placer fisk på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie og et skvæt citronsaft, og krydr med et nip salt og peber.
Bag i ovnen i 12-15 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Imens, pres eller hak resterende hvidløg fint.
Hak dild groft.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en anden mellemstor gryde på middelhøj varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt grøntsagsbouillon, madlavningsfløde, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt halvdelen af dild, og rør rundt.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen virker tyk.
Anret pastinakmos og fisk på tallerkener.
Top med dildsauce.
Server med fennikel og æble.
Drys med resterende dild.