Citronpeber-paneret sej i kartoffelmos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronpeber-paneret sej i kartoffelmos

Citronpeber-paneret sej i kartoffelmos

med frisk kålsalat og porresovs

Ugens fisk kommer til at elskes af hele familien. Vi topper sej med sennep og en panering med panko og citronpeber, og bager den gylden. Vi serverer vores sej med blød kartoffelmos, en frisk kålsalat og en cremet porresauce med fløde og kyllingebouillon.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Gluten
Hvede
Sennep
Fisk
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

2 g

Citronpeber

25 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

7.5 g

Sennep

(Indeholder Sennep)

250 g

Sej

(Indeholder Fisk)

75 g

Snittet kålsalat

1 stk

Porre

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

4 g

Kyllingebouillon

500 g

Kartofler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

1 spsk

Vand (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2845 kJ
Kalorier (kcal)680 kcal
Fedt32 g
Mættet fedt11.1 g
Kulhydrat66.1 g
Sukker13.1 g
Protein33 g
Salt6.4 g

Redskaber

Bageplade
Gryde

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft). 

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. 

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Forbered panering
2

Bland panko, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og citronpeber i en lille skål.

Bag fisk
3

Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Overfør til en bageplade med bagepapir, smør med sennep [½ pakke, 2P], og top med panering.

Bag i ovnen i 12-13 min, eller indtil gylden og gennemtilberedt.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Lav sauce
4

Imens, skær porre i tynde, halve skiver.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.

Steg porre med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i 2-3 min, eller indtil blød. Tilsæt madlavningsfløde, kyllingebouillon, vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip peber, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Dæk til, og stil til side.

Lav salat
5

Imens, bland snittet kålsalat [1/2 pose, 2P], olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.

Server
6

Anret kartoffelmos, fisk og salat på tallerkener.

Top fisk med porresauce.