Ugens fisk kommer til at elskes af hele familien. Vi topper sej med sennep og en panering med panko og citronpeber, og bager den gylden. Vi serverer vores sej med blød kartoffelmos, en frisk kålsalat og en cremet porresauce med fløde og kyllingebouillon.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 g
Citronpeber
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
7.5 g
Sennep
(Indeholder Sennep)
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
75 g
Snittet kålsalat
1 stk
Porre
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
4 g
Kyllingebouillon
500 g
Kartofler
3 spsk
Mælk (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
1 spsk
Vand (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Bland panko, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og citronpeber i en lille skål.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Overfør til en bageplade med bagepapir, smør med sennep [½ pakke, 2P], og top med panering.
Bag i ovnen i 12-13 min, eller indtil gylden og gennemtilberedt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Imens, skær porre i tynde, halve skiver.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Steg porre med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i 2-3 min, eller indtil blød. Tilsæt madlavningsfløde, kyllingebouillon, vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip peber, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Dæk til, og stil til side.
Imens, bland snittet kålsalat [1/2 pose, 2P], olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Anret kartoffelmos, fisk og salat på tallerkener.
Top fisk med porresauce.