Ugens fisk kommer til at elskes af hele familien. Vi topper sej med sennep og en panering med panko og citronpeber, og bager den gylden. Vi serverer vores sej med blød kartoffelmos, en frisk kålsalat og en cremet porresauce med fløde og kyllingebouillon.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
75 g
Snittet kålsalat
500 g
Bagekartoffel
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Kyllingebouillon
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
7.5 g
Sennep
(Indeholder Sennep)
2 g
Citronpeber
1 stk
Porre
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
1 spsk
Olie til panering
¼ tsk
Salt til panering
¼ tsk
Salt til fisk
½ spsk
Olie til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
1 spsk
Vand til sauce
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Bland panko, olivenolie, salt og citronpeber i en lille skål.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Overfør til en bageplade med bagepapir, smør med sennep, og top med panering.
Bag i ovnen i 12-13 min, eller indtil gylden og gennemtilberedt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Imens, skær porre i tynde, halve skiver.
Opvarm olivenolie i en mellemstor stegepande på middelhøj varme.
Steg porre med salt og et nip peber i 2-3 min, eller indtil blød.
Tilsæt madlavningsfløde, kyllingebouillon, vand og et nip peber, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Dæk til, og stil til side.
Imens, bland snittet kålsalat, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Anret kartoffelmos, fisk og salat på tallerkener.
Top fisk med porresauce.