En af vores absolutte favoritter - citronlaks, dvs. perfekt stegt laks, der får lov til at simre i en vidunderlig citronbouillon! I aften får den lækre laks selskab af bagte kartofler og de skønneste grøntsager, der bliver bagt med balsamico, som giver en perfekt balance mellem sødt og syrligt!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
500 g
Kartofler
1 stk
Citron, økologisk
1 stk
Hvidløgsfed
½ pose
Kruspersille
1 stk
Tomat
1 stk
Peberfrugt
½ pose
Dild
4 g
Grøntsagsbouillon
½ stk
Rødløg
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
½ dl
Vand (trin 3)
1 spsk
Smør (trin 5)
1 tsk
Sukker (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.
Skær peberfrugt i 1 cm strimler. Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i 2 cm både. Skær tomat i 2 cm tern. Vend peberfrugt, rødløg, tomat, sukker* [1 tsk | 2 tsk], en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil tomaterne er karamelliseret.
Pres eller hak hvidløg fint. Hak dild [1/2 pose, 2P] og persille [1/2 pose, 2P] groft. Riv citronskal, og skær citron i både. Bland vand* [1/2 dl | 1 dl], grøntsagsbouillon, hvidløg, citronskal, et stort skvæt citronsaft, et nip salt* og peber* og halvdelen af dild og persille i en lille skål.
Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage. Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min.
Vend laks. Tilsæt citronbouillon og smør* [1 spsk | 2 spsk], og steg videre i 3-4 min, eller indtil gennemstegt. TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Anret laks, kartofler og grøntsager på tallerkener. Top laks med citronbouillon. Top med resterende dild og persille. Server med aioli og citronbåde.