Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Laks er en fantastisk fisk, som er svær at mislykkes med, du skal bare sørge for at den ikke bliver tilberedt for længe. I aften dækker vi laks med citron og ovnsteger den til perfektion. Vidunderligt tilbehør er ovnbagte kartofler, radisesalat med rucola og græskarkerner og cremet dildyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
½ g
Oregano, tørret
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
½ stk
Citron
½ pose
Dild
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
10 g
Græskarkerner
(Kan indeholde Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)
75 g
Radiser
40 g
Rucola
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med oregano [1/2 pakke, 2P], salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, hak dild [½ pose, 2P] fint.
Skær radiser og citron [½ stk, 2P] i tynde skiver.
Skyl rucola.
Dup laks tør med køkkenrulle, og placer med skindsiden nedad på samme bageplade, når kartoflerne har 12 min tilbage. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber.
Top med citronskiver, og bag i ovnen i 9-10 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Bland dild, fraiche, mayonnaise og et nip salt og peber i en lille skål.
Bland rucola, radiser, græskarkerner, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt og peber i en stor skål.
Anret kartofler, laks, og radisesalat på tallerkener.
Top med dilddressing.
Server med citronskiver.