Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
I aften frister vi med en af vores absolutte favoritter - citronlaks, dvs. perfekt stegt laks, der får lov til at simre i en vidunderlig citronbouillon med persille og dild. I aften får den lækre laks selskab af kartoffelbåde og ovnbagt peberfrugt, rødløg, tomat, og så topper vi herlighederne med cremet aioli.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
500 g
Kartofler
1 stk
Citron
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Kruspersille
1 stk
Tomat
1 stk
Peberfrugt
1 pose
Dild
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
½ stk
Rødløg
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
1 tsk
Sukker (trin 2)
½ dl
Vand (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i både.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, skær peberfrugt i 1 cm strimler.
Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i 2 cm både.
Hak tomat groft.
Tilsæt peberfrugt, rødløg, tomat, sukker [1 tsk | 2 tsk], olivenolie og et nip salt og peber til bagepladen, og vend sammen.
Bag i ovnen i 10-20 min, eller indtil karamelliseret.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Hak dild og persille groft.
Skær halvdelen af citron i både.
Bland vand [1/2 dl | 1 dl], grøntsagsbouillon, hvidløg, et stort skvæt citronsaft, dild, persille og et nip salt og peber i en lille skål.
Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage.
Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min.
Vend laks.
Tilsæt citronbouillon, smør [1 spsk | 2 spsk], og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk], og steg videre i 3-4 min, eller indtil gennemstegt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Anret laks, kartofler og grøntsager på tallerkener.
Top laks med citronbouillon.
Server med aioli og citronbåde.