I aften frister vi med en af vores absolutte favoritter - citronlaks, dvs. perfekt stegt laks, der får lov til at simre i en vidunderlig citronbouillon med persille og dild. I aften får den lækre laks selskab af kartoffelbåde og ovnbagt peberfrugt, rødløg, tomat, og så topper vi herlighederne med cremet aioli.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
1 stk
Tomat
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Dild
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
1 pose
Kruspersille
1 stk
Rødløg
1 stk
Peberfrugt
½ tsk
Salt til kartofler
1 tsk
Sukker til grøntsager
¼ tsk
Salt til grøntsager
½ dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til fisk
1 spsk
Olie til stegning
1 spsk
Smør til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i både.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, skær peberfrugt i 1 cm strimler.
Skær rødløg i 2 cm både.
Hak tomat.
Tilsæt peberfrugt, rødløg, tomat, sukker, olivenolie, salt og et nip peber til bagepladen, og vend sammen.
Bag i ovnen i 10-20 min, eller indtil karamelliseret.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Hak dild og persille groft.
Skær halvdelen af citron i både.
Bland vand, grøntsagsbouillon, hvidløg, et stort skvæt citronsaft, dild, persille, salt og et nip peber i en lille skål.
Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage.
Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min.
Vend laks.
Tilsæt citronbouillon, smør og salt, og steg videre i 3-4 min, eller indtil gennemstegt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Anret laks, kartofler og grøntsager på tallerkener.
Top laks med citronbouillon.
Server med aioli og citronbåde.