Citronstegt laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronstegt laks

Citronstegt laks

med ovnbagte grøntsager og færdigrørt aioli

I aften frister vi med en af vores absolutte favoritter - citronlaks, dvs. perfekt stegt laks, der får lov til at simre i en vidunderlig citronbouillon med persille og dild. I aften får den lækre laks selskab af kartoffelbåde og ovnbagt peberfrugt, rødløg, tomat, og så topper vi herlighederne med cremet aioli.

Tags:
Hvedefri
Børnevenlig
Allergener:
Fisk
Selleri
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citron

1 stk

Tomat

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Dild

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

1 pose

Kruspersille

1 stk

Rødløg

1 stk

Peberfrugt

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

1 tsk

Sukker til grøntsager

¼ tsk

Salt til grøntsager

½ dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til fisk

1 spsk

Olie til stegning

1 spsk

Smør til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3389 kJ
Kalorier (kcal)810 kcal
Fedt47.5 g
Mættet fedt10.1 g
Kulhydrat61.3 g
Sukker16.1 g
Protein33 g
Salt5.1 g

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) i både.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Bag grøntsager
2

Imens, skær peberfrugt i 1 cm strimler.

Skær rødløg i 2 cm både.

Hak tomat.

Tilsæt peberfrugt, rødløg, tomat, sukker, olivenolie, salt og et nip peber til bagepladen, og vend sammen.

Bag i ovnen i 10-20 min, eller indtil karamelliseret.

Lav citronbouillon
3

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Hak dild og persille groft.

Skær halvdelen af citron i både.

Bland vand, grøntsagsbouillon, hvidløg, et stort skvæt citronsaft, dild, persille, salt og et nip peber i en lille skål.

Steg laks
4

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage.

Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min.

Tilsæt citronbouillon og smør
5

Vend laks.

Tilsæt citronbouillon, smør og salt, og steg videre i 3-4 min, eller indtil gennemstegt.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Server
6

Anret laks, kartofler og grøntsager på tallerkener.

Top laks med citronbouillon.

Server med aioli og citronbåde.