Citronstegt laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronstegt laks

Citronstegt laks

med ovnbagte kartofler og cremet dildyoghurt

Laks er en fantastisk fisk, som er svær at mislykkes med, du skal bare sørge for at den ikke bliver tilberedt for længe. I aften dækker vi laks med citron og ovnsteger den til perfektion. Vidunderligt tilbehør er ovnbagte kartofler, radisesalat med rucola og græskarkerner og cremet dildyoghurt.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Fisk
Æg
Sennep
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

½ g

Oregano, tørret

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

½ pose

Dild

1 stk

Citron

25 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

75 ml

Fraiche

(Indeholder Mælk)

1 pakke

Græskarkerner

(Kan indeholde Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)

500 g

Kartofler

75 g

Radiser

40 g

Rucola

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til fisk

½ spsk

Olie til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2961 kJ
Kalorier (kcal)708 kcal
Fedt40.7 g
Mættet fedt9 g
Kulhydrat52.9 g
Sukker6.9 g
Protein34.2 g
Salt2.2 g

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med oregano, salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Forbered grøntsager
2

Imens, hak dild fint.

Skær radiser og citron i tynde skiver.

Skyl rucola.

Bag laks
3

Dup laks tør med køkkenrulle, og placer med skindsiden nedad på samme bageplade, når kartoflerne har 12 min tilbage. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt og et nip peber.

Top med citronskiver, og bag i ovnen i 9-10 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav dilddressing
4

Bland dild, fraiche, mayonnaise og et nip salt og peber i en lille skål.

Lav radisesalat
5

Bland rucola, radiser, græskarkerner, olivenolie og et nip salt og peber i en stor skål.

Server
6

Anret kartofler, laks, og radisesalat på tallerkener.

Top med dilddressing.

Server med citronskiver.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image