Laks er en fantastisk fisk, som er svær at mislykkes med, du skal bare sørge for at den ikke bliver tilberedt for længe. I aften dækker vi laks med citron og ovnsteger den til perfektion. Vidunderligt tilbehør er ovnbagte kartofler, radisesalat med rucola og græskarkerner og cremet dildyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ g
Oregano, tørret
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
½ pose
Dild
1 stk
Citron
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
1 pakke
Græskarkerner
(Kan indeholde Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)
500 g
Kartofler
75 g
Radiser
40 g
Rucola
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til fisk
½ spsk
Olie til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med oregano, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, hak dild fint.
Skær radiser og citron i tynde skiver.
Skyl rucola.
Dup laks tør med køkkenrulle, og placer med skindsiden nedad på samme bageplade, når kartoflerne har 12 min tilbage. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt og et nip peber.
Top med citronskiver, og bag i ovnen i 9-10 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Bland dild, fraiche, mayonnaise og et nip salt og peber i en lille skål.
Bland rucola, radiser, græskarkerner, olivenolie og et nip salt og peber i en stor skål.
Anret kartofler, laks, og radisesalat på tallerkener.
Top med dilddressing.
Server med citronskiver.