Kylling parmigiana er en ret, der består af paneret kyllingebryst som bages med tomatsauce og ost. Vi panerer kylling i panko og middelhavskrydderier, og steger den gylden. Derefter topper vi den med en sauce med tomatpuré og hvidløg, dryser med ost, og bager den til perfektion. Vi serverer vores kylling parmigiana med sprøde kartoffelbåde, og en frisk salat med balsamico, rucola og tomat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Hvide Løjer & Urter
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Tomat
4 g
Middelhavsdrøm
500 g
Kartofler
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
280 g
Kyllingebryst
40 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
40 g
Rucola
1 dåse
Tomatpuré
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til kød
2 spsk
Mel til panering
¼ tsk
Salt til panering
1
Æg til panering
½ tsk
Sukker til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
2 spsk
Vand til sauce
¼ tsk
Sukker til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællede) i både.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Læg kylling mellem to stykker bagepapir, bank flad (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle, og krydr med salt.
Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken. Pisk æg i en anden dyb tallerken. Bland panko og Middelhavsdrøm i en tredje dyb tallerken.
Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panering. Overfør til en tallerken.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme. Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden. Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Imens, bland tomatpuré, Hvide Løjer & Urter, sukker, salt og vand i en lille skål.
Placer kylling på en anden bageplade med bagepapir, og top med tomatblanding. Drys med finrevet ost.
Bag i ovnen i 6-8 min, eller indtil osten er smeltet og kyllingen er gennemstegt, når kartoflerne har 8 min tilbage.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, skyl rucola.
Skær tomat i 2 cm tern.
Bland balsamico, sukker, olivenolie og et nip salt i en stor skål.
Vend rucola og tomat i skålen.
Anret kartofler, kylling og salat på tallerkener.
Server med mayonnaise.