Klassisk kylling parmigiana
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassisk kylling parmigiana

Klassisk kylling parmigiana

med kartoffelbåde og tomat-balsamicosalat

Kylling parmigiana er en ret, der består af paneret kyllingebryst som bages med tomatsauce og ost. Vi panerer kylling i panko og middelhavskrydderier, og steger den gylden. Derefter topper vi den med en sauce med tomatpuré og hvidløg, dryser med ost, og bager den til perfektion. Vi serverer vores kylling parmigiana med sprøde kartoffelbåde, og en frisk salat med balsamico, rucola og tomat.

Tags:
Børnevenlig
Proteinrig
Allergener:
Æg
Sennep
Gluten
Hvede
Sulfitter
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Hvide Løjer & Urter

25 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

1 stk

Tomat

4 g

Middelhavsdrøm

500 g

Kartofler

50 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

280 g

Kyllingebryst

40 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

40 g

Rucola

1 dåse

Tomatpuré

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til kød

2 spsk

Mel til panering

¼ tsk

Salt til panering

1

Æg til panering

½ tsk

Sukker til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

2 spsk

Vand til sauce

¼ tsk

Sukker til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3158 kJ
Kalorier (kcal)755 kcal
Fedt20.3 g
Mættet fedt6.1 g
Kulhydrat87.7 g
Sukker13.7 g
Protein56.7 g
Salt4.8 g

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællede) i både.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Forbered kylling
2

Læg kylling mellem to stykker bagepapir, bank flad (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle, og krydr med salt.

Steg kylling
3

Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken. Pisk æg i en anden dyb tallerken. Bland panko og Middelhavsdrøm i en tredje dyb tallerken.

Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panering. Overfør til en tallerken.

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme. Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden. Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.

Bag kylling
4

Imens, bland tomatpuré, Hvide Løjer & Urter, sukker, salt og vand i en lille skål.

Placer kylling på en anden bageplade med bagepapir, og top med tomatblanding. Drys med finrevet ost.

Bag i ovnen i 6-8 min, eller indtil osten er smeltet og kyllingen er gennemstegt, når kartoflerne har 8 min tilbage.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav salat
5

Imens, skyl rucola.

Skær tomat i 2 cm tern.

Bland balsamico, sukker, olivenolie og et nip salt i en stor skål.

Vend rucola og tomat i skålen.

Server
6

Anret kartofler, kylling og salat på tallerkener.

Server med mayonnaise.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image