Lad os friste med herlige kartofler, smagsat med smør og akkompagneret af saftig kylling i en vidunderlig cremet basilikumsauce. Den forfriskende æblesalat med kål og tranebær, giver balance til retten. Et mættende, enkelt og lækkert måltid.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
280 g
Kyllingebryst
400 g
Små kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Grøntsagsbouillon
1 pose
Basilikum
1 stk
Æble
75 g
Spidskål, skåret
20 g
Tranebær
¼ tsk
Salt (trin 5)
efter behov
Smør (trin 2)
1 spsk
Smør (trin 5)
Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Skær kartofler (uskrællet) i halve. Hak basilikum groft. Pres eller hak hvidløg fint.
Kom kartofler i gryden med kogende vand*, og kog i 10-15 min, eller indtil møre. Hæld vand fra, og krydr med et nip salt* og peber*. TIP: Vend kartoflerne med en klat smør.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Skær kylling i 3 cm tykke strimler på et andet skærebræt, og vend med Hvide Løjer & Urter og en smule olivenolie* i en skål. Steg kylling i 3-4 min på hver side, og overfør til en tallerken. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Skær æble i tynde, halve skiver. Kom spidskål [1/2 pose, 2P] i en stor skål, og masser med en smule olivenolie* i 30 sek. Tilsæt æble, tranebær og et nip salt* og peber*, og vend sammen.
Smelt smør* [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt madlavningsfløde, grøntsagsbouillon og halvdelen af basilikum, og lad simre i 1-2 min. Krydr med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort nip peber*.
Anret kartofler, kylling og æblesalat på tallerkener. Dryp med basilikumsauce. Drys med resterende basilikum.