topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cremet 'butter chicken'

Cremet 'butter chicken'

med frisk kachumbersalat og urtepita

Kachumbersalat er en indisk salat med tomat og agurk. Vores variant indeholder også granatæble og limesyltet rødløg. Vi serverer den med cremet butterchicken, aromatiske kokosris, og urtepita med mynte og koriander.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Mælk
Hvede
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kyllingebryst

150 g

Basmatiris

15 g

Kokosmel

(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Hvede, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Byg, Sesam)

30 g

Tikka masala

4 g

Mild Mahal

1 dåse

Tomatpuré

150 ml

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

125 g

Cherrytomater

1 stk

Agurk

½ stk

Rødløg

½ stk

Lime

½ stk

Granatæble

2 stk

Pitabrød

(Indeholder Hvede, Gluten)

1 pose

Mynte & koriander

4 g

Kyllingebouillon

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ tsk

Sukker (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ tsk

Sukker (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

2 spsk

Smør (trin 4)

1.5 dl

Vand (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4924 kJ
Kalorier (kcal)1177 kcal
Fedt51.5 g
Mættet fedt21.5 g
Kulhydrat122 g
Sukker24.7 g
Protein53.1 g
Salt7.6 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav kokosris
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits kokosmel i 30 sek, eller indtil gylden.

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Sylt rødløg
2

Imens, halver lime [½ stk, 2P].

Skær rødløg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.

Bland limesaft, sukker [1/2 tsk I 1 tsk], salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og rødløg i en lille skål, og stil til side.

Forbered frugt og grønt
3

Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble [½ stk, 2P] til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.

Hak agurk groft, og halver cherrytomater.

Bland agurk, cherrytomater og granatæble i en stor skål, og stil til side. 

Hak mynte og koriander fint. 

Bland mynte, koriander, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en lille skål.

Lav butter chicken
4

Skær kylling i tynde strimler på et andet skærebræt. 

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 3-4 min, eller indtil brunet. Tilsæt Tikka Masala, tomatpuré, Mild Mahal, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og smør [2 spsk | 4 spsk], og lad simre i 30 sek, eller indtil velduftende. Tilsæt kyllingebouillon, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og vand [1,5 dl | 3 dl], og lad simre i 1-2 min. Tag panden af varmen, og lad køle af i 1-2 min. Tilsæt yoghurt, og rør rundt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt. 

Bag pitabrød
5

Imens, placer pitabrød på en bageplade med bagepapir, og pensl med urteolie. 

Bag i ovnen i 2-3 min, eller indtil sprøde.

Vend rødløg (inklusive lage), olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i skålen med granatæble lige inden servering.

Server
6

Anret butter chicken og kokosris i dybe tallerkener.

Server med kachumbersalat og urtepita.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image