Er I en famile, som elsker pasta, er det måske på tiden at prøve en ny variant. Vi hjælper gerne med denne spændende opskrift på spaghetti i en cremet sauce med skalotteløg, hvidløg, soltørrede tomater og fløde. Vi topper vores pasta med ovnbagt peberfrugt, pinjekerne-pangrattato, gedeost og frisk kørvel.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Spaghetti
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja)
100 g
Gedeost
(Indeholder Mælk)
50 g
Soltørrede tomater
1 stk
Peberfrugt
2 stk
Skalotteløg
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
2 stk
Hvidløgsfed
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 g
Citronpeber
12.5 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 pose
Kørvel
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
¼ tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skær peberfrugt i 1 cm strimler, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil møre.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Hak skalotteløg og soltørrede tomater fint.
Pluk kørvel.
Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en smule pastavand [1,5 dl | 3 dl], og hæld resten fra.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg pinjekerner og panko [1/2 pose, 2P] i 3-4 min, eller indtil gyldne.
Bland pinjekerner, panko, finrevet ost og citronpeber [1/2 pakke, 2P] i en lille skål.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg skalotteløg, hvidløg og soltørrede tomater i 1-2 min, eller indtil bløde og velduftende.
Tilsæt pastavand [1,5 dl | 3 dl], grøntsagsbouillon og madlavningsfløde, og lad simre i 3-4 min, eller indtil let tyknet.
Tilsæt pasta, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med peberfrugt, pangrattato og kørvel.
Drys med smuldret gedeost.