Pasta, tomat og ost, en sikker vindertrio, når det skal gå stærkt med maden, men alligevel være noget, børnene elsker. Aftenens pasta er tagliatelle, som blot skal koges i 2-3 min. Samtidig laver vi en sauce med cherrytomater, skalotteløg, hvidløg, soltørrede tomater, chili, fløde, revet ost, basilikum og Harissa-krydderi. Vi vender tagliatelle i saucen, og topper herlighederne med græskarkerner og frisk rucola.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Tagliatelle
(Indeholder Æg, Gluten, Hvede Kan indeholde Soja, Æg, Sennep)
1 dåse
Tomatpuré
4 g
Harissa-krydderi
1 g
Chiliflager
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
50 g
Soltørrede tomater
1 pose
Basilikum
8 g
Hvide Løjer & Urter
40 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
125 g
Cherrytomater
40 g
Rucola
10 g
Græskarkerner
(Kan indeholde Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)
1 stk
Skalotteløg
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Hak soltørrede tomater groft.
Skær skalotteløg i tynde, halve skiver.
Kog pasta i 2-3 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en smule pastavand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg cherrytomater og skalotteløg i 1-2 min, eller indtil bløde.
Tilsæt tomatpuré, Hvide Løjer & Urter, soltørrede tomater, chiliflager, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og Harissa-krydderi, og steg videre i 1-2 min, eller indtil velduftende.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Imens, skyl rucola.
Riv basilikum groft.
Sænk til middel varme, og tilsæt madlavningsfløde, pastavand, finrevet ost og basilikum.
Knus forsigtigt cherrytomater med bagsiden af en ske.
Tilsæt pasta, og vend sammen.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis pastaen virker tør.
Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med rucola og græskarkerner.
Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.