topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cremet svamperisotto

Cremet svamperisotto

med trøffelolie og stegt broccolini

I dag laver vi en perfekt kogt risotto med champignon og porre, hvor risen stadigvæk har en smule bid. Smør og ost gør vores svamperisotto vidunderligt cremet. Vi topper med stegte østershatte, stegt broccolini, trøffelolie og en sprød hasselnøddetopping med basilikum og ost.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Selleri
Hvede
Soja
Gluten
Mælk
Æg
Nødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Risottoris

8 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

4 g

Hvide Løjer & Urter

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

200 g

Champignon

100 g

Østershatte

1 stk

Porre

40 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

20 g

Hasselnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)

1 pose

Basilikum

150 g

Broccolini

½ stk

Citron

8 ml

Trøffelolie

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Smør (trin 1)

6 dl

Vand (trin 2)

1 spsk

Smør (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)732 kcal
Energi (kJ)3062 kJ
Fedt35.3 g
Mættet fedt16.9 g
Kulhydrat74.3 g
Sukker7.7 g
Protein24.4 g
Salt5.1 g

Redskaber

Stegepande

Fremgangsmåde

Steg champignon
1

Hak champignon groft.

Skær porre i tynde skiver. 

Smelt smør [2 spsk | 4 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg champignon og porre med Hvide Løjer & Urter og et nip salt og peber i 3-4 min, eller indtil bløde. 

Tilsæt ris
2

Tilsæt ris og sojasauce, og steg videre i 1-2 min, eller indtil let gennemsigtige.

Tilsæt vand [6 dl | 12 dl] og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil bouillonen er absorberet og risen er 'al dente'.

TIP: ‘Al dente’ betyder, at risen er kogt, men stadig har en smule bid.

Bland hasselnøddetopping
3

Imens, skær østershatte i tynde skiver.

Skær citron [1/2 stk, 2P] i både.

Hak hasselnødder groft.

Hak basilikum groft.

Bland hasselnødder, basilikum og halvdelen af finrevet ost i en mellemstor skål.

Steg broccolini og østerhatte
4

Opvarm en smule olivenolie i en anden stor stegepande på middelhøj varme.

Steg broccolini i 5-6 min, eller indtil mør.

Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en tallerken.

Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middelhøj varme. 

Steg østershatte i 3-4 min, eller indtil brunet, og krydr med et nip salt og peber.

Tilsæt smør og ost
5

Tag panden af varmen, når risottoen er færdig. 

Tilsæt resterende finrevet ost, smør [1 spsk I 2 spsk] og et stort skvæt citronsaft, og rør rundt.

Krydr med et stort nip salt og peber.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.

Server
6

Anret svamperisotto og broccolini i dybe tallerkener.

Top risotto med østershatte, og dryp med trøffelolie.

Top broccolini med et skvæt citronsaft.  

Drys med hasselnøddetopping.