I dag laver vi en perfekt kogt risotto med champignon og porre, hvor risen stadigvæk har en smule bid. Smør og ost gør vores svamperisotto vidunderligt cremet. Vi topper med stegte østershatte, stegt broccolini, trøffelolie og en sprød hasselnøddetopping med basilikum og ost.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Risottoris
8 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
4 g
Hvide Løjer & Urter
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
200 g
Champignon
100 g
Østershatte
1 stk
Porre
40 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
20 g
Hasselnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)
1 pose
Basilikum
150 g
Broccolini
½ stk
Citron
8 ml
Trøffelolie
2 spsk
Smør (trin 1)
6 dl
Vand (trin 2)
1 spsk
Smør (trin 5)
Hak champignon groft.
Skær porre i tynde skiver.
Smelt smør [2 spsk | 4 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg champignon og porre med Hvide Løjer & Urter og et nip salt og peber i 3-4 min, eller indtil bløde.
Tilsæt ris og sojasauce, og steg videre i 1-2 min, eller indtil let gennemsigtige.
Tilsæt vand [6 dl | 12 dl] og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil bouillonen er absorberet og risen er 'al dente'.
TIP: ‘Al dente’ betyder, at risen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, skær østershatte i tynde skiver.
Skær citron [1/2 stk, 2P] i både.
Hak hasselnødder groft.
Hak basilikum groft.
Bland hasselnødder, basilikum og halvdelen af finrevet ost i en mellemstor skål.
Opvarm en smule olivenolie i en anden stor stegepande på middelhøj varme.
Steg broccolini i 5-6 min, eller indtil mør.
Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en tallerken.
Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middelhøj varme.
Steg østershatte i 3-4 min, eller indtil brunet, og krydr med et nip salt og peber.
Tag panden af varmen, når risottoen er færdig.
Tilsæt resterende finrevet ost, smør [1 spsk I 2 spsk] og et stort skvæt citronsaft, og rør rundt.
Krydr med et stort nip salt og peber.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.
Anret svamperisotto og broccolini i dybe tallerkener.
Top risotto med østershatte, og dryp med trøffelolie.
Top broccolini med et skvæt citronsaft.
Drys med hasselnøddetopping.