topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cremet svamperisotto

Cremet svamperisotto

med trøffelolie og stegt broccolini

I dag laver vi en perfekt kogt risotto med champignon og porre, hvor risen stadigvæk har en smule bid. Smør og ost gør vores svamperisotto vidunderligt cremet. Vi topper med stegte østershatte, stegt broccolini, trøffelolie og en sprød hasselnøddetopping med basilikum og ost.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Selleri
Hvede
Soja
Gluten
Mælk
Æg
Nødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Risottoris

8 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

4 g

Hvide Løjer & Urter

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

200 g

Champignon

100 g

Østershatte

1 stk

Porre

40 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

20 g

Hasselnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Havre, Jordnødder, Rug)

1 pose

Basilikum

200 g

Broccolini

½ stk

Citron

8 ml

Trøffelolie

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Smør (trin 1)

6 dl

Vand (trin 2)

1 spsk

Smør (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3152 kJ
Kalorier (kcal)753 kcal
Fedt36 g
Mættet fedt16.9 g
Kulhydrat81 g
Sukker11.5 g
Protein26 g
Salt5.2 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Steg champignon
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Hak champignon groft.

Rens porre, og skær i tynde skiver. 

Smelt smør [2 spsk | 4 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg champignon og porre med Hvide Løjer & Urter, salt og peber i 3-4 min, eller indtil møre.

Tilsæt ris
2

Tilsæt ris og sojasauce, og steg videre i 1-2 min, eller indtil let gennemsigtige.

Tilsæt vand [6 dl | 12 dl] og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil bouillonen er absorberet og risen er 'al dente'.

TIP: ‘Al dente’ betyder, at risen er kogt, men stadig har en smule bid.

Bag broccolini og svampe
3

Riv østershatte i grove stykker.

Fordel broccolini og østershatte på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil møre.

Bland hasselnøddetopping
4

Imens, skær citron [1/2 stk, 2P] i både.

Hak hasselnødder groft.

Hak basilikum groft. 

Bland hasselnødder, basilikum og halvdelen af finrevet ost i en skål.

Tilsæt smør og ost
5

Tag panden af varmen, når risottoen er færdig. 

Tilsæt resterende finrevet ost, smør [1 spsk I 2 spsk] og et stort skvæt citronsaft, og rør rundt.

Krydr med et stort nip salt og peber.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.

Server
6

Anret svamperisotto og broccolini i dybe tallerkener.

Top med østershatte, og dryp med trøffelolie.

Top broccolini med et skvæt citronsaft.  

Drys med hasselnøddetopping.