I aften laver vi en cremet gratin fyldt med spændende ingredienser. Vi steger porre med hvidløg og citronpeber, og lader den derefter simre i en sauce med misopasta, fløde og tortelloni. Vi kommer det hele i et ildfast fad, topper med pangratatto med purløg, og gratinerer det gyldent. Frisk rucola med citron giver fin kontrast til den lidt tunge gratinen.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Svampetortelloni
(Indeholder Mælk, Æg, Gluten, Hvede Kan indeholde Fisk, Sennep, Soja, Krebsdyr, Bløddyr, Selleri, Nødder)
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
1 stk
Porre
1 pose
Purløg
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Hvidløgsfed
40 g
Rucola
½ stk
Citron
15 g
Misopasta
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
2 g
Citronpeber
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 spsk
Smør (trin 2)
2 spsk
Olivenolie (trin 2)
3 dl
Vand (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær porre i tynde, halve skiver.
Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg porre i 4-5 min, eller indtil blød.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Hak purløg fint.
Bland panko, olivenolie [2 spsk | 4 spsk], purløg og et nip salt og peber i en lille skål.
Tilsæt hvidløg of citronpeber til stegepanden med porre, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt misopasta [1/2 pakke, 2P], grøntsagsbouillon, madlavningsfløde og vand [3 dl | 6 dl], og sænk til middel varme.
Tilsæt pasta, og lad simre i 1-2 min, eller indtil saucen er tyknet og pasta er 'al dente'.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.
Overfør pasta til et ildfast fad (hvis du ikke bruger en ovnsikker pande), og top med pangratatto.
Gratiner i ovnen i 5-7 min, eller indtil pangratattoen begynder at blive sprød.
Imens, halver citron [1/2 stk, 2P].
Skyl rucola.
Bland rucola, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], et skvæt citronsaft og olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor skål.
Anret tortellonigratin i dybe tallerkener.
Top med rucola.