Hvis der er noget vi holder af her i Norden, er det paneret fisk. Kombinationen af bagt, sprød rasp og fløjlsblød, saftig fisk er ikke til at tage fejl af, og vores paneret laks er ingen undtagelse. Under et sprødt skjold af citron- og dildpanering gemmer sig et stykke mundvandsdrivende laks, der med garanti vil gøre enhver nordbo varm om hjertet. Serveres med kartoffelfritter og grøn salat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
1 pose
Dild
1 stk
Hvidløgsfed
12.5 g
Panko
(Indeholder Sulfitter, Hvede, Gluten)
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
1 stk
Tomat
60 g
Blandet salat
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
½ stk
Citron
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.
Hak dild fint.
Skær citron [½ stk, 2P] i både.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland dild, hvidløg, panko [1/2 pose, 2P], olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en skål.
Dup laks tør med køkkenrulle, og placer med skindsiden nedad på en anden bageplade med bagepapir. Drys med urtepanering, og pres let, så den sidder fast.
OBS: Noget af pankoen vil falde af, men det gør ikke noget - den skal bruges senere.
Bag laks i ovnen i 6-10 min, eller indtil gylden og gennembagt, når fritterne har 10 min tilbage.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Skyl salat under koldt vand i et dørslag.
Hak tomat fint.
Bland olivenolie [1 spsk | 2 spsk], et skvæt citronsaft og et nip salt og peber i en skål.
Vend tomat og salat i skålen.
Anret laks, fritter og salat på tallerkener.
Drys med overskydende panering fra bagepladen.
Server med mayonnaise.