Dildpaneret laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dildpaneret laks

Dildpaneret laks

med ovnbagte fritter og frisk tomatsalat

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Hvis der er noget vi holder af her i Norden, er det paneret fisk. Kombinationen af bagt, sprød rasp og fløjlsblød, saftig fisk er ikke til at tage fejl af, og vores paneret laks er ingen undtagelse. Under et sprødt skjold af citron- og dildpanering gemmer sig et stykke mundvandsdrivende laks, der med garanti vil gøre enhver nordbo varm om hjertet. Serveres med kartoffelfritter og grøn salat.

Tags:
Mælkefri
Mælkefri
Allergener:
Gluten
Hvede
Fisk
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

1 pose

Dild

1 stk

Hvidløgsfed

12.5 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

1 stk

Tomat

60 g

Blandet salat

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

½ stk

Citron

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3424 kJ
Kalorier (kcal)818 kcal
Fedt53.9 g
Mættet fedt8 g
Kulhydrat54.2 g
Sukker5.9 g
Protein32.7 g
Salt1.3 g

Redskaber

Bageplade

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Forbered urtepanering
2

Imens, hak dild fint.
 
Skær citron [½ stk, 2P] i både.
 
Pres eller hak hvidløg fint.
 
Bland dild, hvidløg, panko [1/2 pose, 2P], olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en skål.

Paner laks
3

Dup laks tør med køkkenrulle, og placer med skindsiden nedad på en anden bageplade med bagepapir. Drys med urtepanering, og pres let, så den sidder fast.

OBS: Noget af pankoen vil falde af, men det gør ikke noget - den skal bruges senere.

Bag laks
4

Bag laks i ovnen i 9-10 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Bland salat
5

Imens, hak tomat groft.

Skyl salat.

Bland olivenolie [1 spsk | 2 spsk], et skvæt citronsaft og et nip salt og peber i en skål.

Vend tomat og salat i skålen.

Server
6

Anret laks, fritter og salat på tallerkener.

Drys med overskydende panering fra bagepladen.

Server med mayonnaise.