Dildpaneret laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dildpaneret laks

Dildpaneret laks

med ovnbagte fritter og frisk tomatsalat

Hvis der er noget vi holder af her i Norden, er det paneret fisk. Kombinationen af bagt, sprød rasp og fløjlsblød, saftig fisk er ikke til at tage fejl af, og vores paneret laks er ingen undtagelse. Under et sprødt skjold af citron- og dildpanering gemmer sig et stykke mundvandsdrivende laks, der med garanti vil gøre enhver nordbo varm om hjertet. Serveres med kartoffelfritter og grøn salat.

Tags:
Børnevenlig
Mælkefri
Allergener:
Gluten
Hvede
Æg
Sennep
Fisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citron

12.5 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 stk

Tomat

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Dild

60 g

Blandet salat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til panering

1 spsk

Olie til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3196 kJ
Kalorier (kcal)764 kcal
Fedt46.4 g
Mættet fedt7 g
Kulhydrat56.2 g
Sukker6.7 g
Protein32.9 g
Salt2.2 g

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Forbered urtepanering
2

Imens, hak dild fint.

Skær citron i både.

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland dild, hvidløg, panko, en smule olivenolie, salt og et nip peber i en skål.

Paner laks
3

Dup laks tør med køkkenrulle, og placer med skindsiden nedad på en anden bageplade med bagepapir.

Drys med urtepanering, og pres let, så den sidder fast.

OBS: Noget af pankoen vil falde af, men det gør ikke noget - den skal bruges senere.

Bag laks
4

Bag laks i ovnen i 9-10 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Bland salat
5

Imens, hak tomat groft.

Skyl salat.

Bland olivenolie, et skvæt citronsaft og et nip salt og peber i en skål.

Vend tomat og salat i skålen.

Server
6

Anret laks, fritter og salat på tallerkener.

Drys med overskydende panering fra bagepladen.

Server med mayonnaise.