En skøn Tex-Mex klassiker, der går rent ind hos alle i familien. Prøv vores version med hvidløgsris og majs, hvis sødme komplementerer den kryddermarinerede kylling vidunderligt. Stiger varmen i munden for meget, kommer retten med en forfriskende limedressing til at slukke ildebranden med. Server den rygende varme bowl med limebåde.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Rød peberfrugt
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Rødløg
1 dåse
Majs
2 stk
Hvidløgsfed
100 g
Basmatiris
300 g
Kyllingelårfilet
½ stk
Lime
1 pose
Koriander
75 g
Fraiche
4 g
Hello Mexico
1.33 spsk
Smør
3 dl
Vand
Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær peberfrugter i strimler. Skær rødløg i både. Skyl majs under koldt vand* i en si.
Fordel peberfrugt, rødløg og majs på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min.
Pres eller hak hvidløg. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde ved middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt ris, vand* og et nip salt*. Bring i kog. Sænk til lav varme. Lad simre under låg i 10 min. Tag gryden af varmen. Lad risene hvile i 10 min, eller indtil vandet* er absorberet.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande ved middelhøj varme. Fjern overskydende fedt fra kylling. Skær i strimler. Vend med Hello Mexico og et skvæt olivenolie* i en skål. Steg i 5-6 min.
Riv limeskal. Skær lime i både. Hak koriander groft. Bland fraiche [½ pakke, 2 pers.], limeskal og et skvæt limesaft i en skål. Krydr med salt* og peber*.
Anret hvidløgsris, kylling og ovnbagte grøntsager i dybe tallerkener. Top med limedressing og koriander. Server med resterende limebåde.