Har du aldrig prøvet at lave falafel? Du skal ikke være bekymret, vi har forberedt dem, så du behøver kun tænke på at stege dem. Så du kan bruge lidt ekstra tid på den velsmagende salat, der får bid af tomat, agurk, rødløg & citron, og smuk farve af persille. Vi serverer falafel og salat i fladbrød, og så topper vi med cremet, hjemmelavet tzatsiki.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Rødløg
250 g
Falafel
1 stk
Agurk
1 stk
Citron
½ pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
20 g
Sriracha
½ stk
Hvidløgsfed
2 stk
Tomat
2 stk
Fladbrød
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Salat
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Skær tomat og halvdelen af agurk i 1 cm tern. Riv resterende agurk, og pres så meget væske ud som muligt. Pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint. Skær citron i både. Hak persille groft.
Bland fraiche [1/2 pakke, 2P], revet agurk og hvidløg i en lille skål. Smag til med salt* og peber*.
Hæld olivenolie* i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg falafler i 2-3 min på hver side, eller indtil sprøde og gennemvarme.
Bland tomat, agurk, rødløg, persille, et stort skvæt citronsaft og en smule olivenolie* i en skål. Smag til med salt* og peber*.
Pak fladbrød ind i sølvpapir, og varm i ovnen i 2-3 min. Riv blade af hjertesalat.
Fyld fladbrød med salat, falafler, agurksalat, tzatziki og sriracha. Server med resterende salat.