Har du aldrig prøvet at lave falafel? Du skal ikke være bekymret, vi har forberedt dem, så du kun skal stege dem. Så kan du bruge lidt ekstra tid på den delikate salat med couscous, som får bid af peberfrugt, persille, tomat og agurk. Vi laver også en cremet yoghurtdressing med hvidløg. Og vi er faktisk ikke færdige endnu, vi topper nemlig lækkerierne med delikat hjemmesyltet rødløg!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Falafel
1 stk
Agurk
1 stk
Tomat
100 g
Couscous
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Grøntsagsbouillon
½ stk
Rødløg
25 ml
Hvidvinseddike
1 stk
Citron, økologisk
1 pose
Bredbladet persille
150 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 stk
Peberfrugt
½ stk
Hvidløgsfed
efter behov
Sukker* (trin 2)
2 spsk
Vand* (trin 2)
2.5 dl
Vand (trin 1)
Bring vand* [2,5 dl I 5 dl] og grøntsagsbouillon i kog i en gryde. Tilsæt couscous og en smule olivenolie*, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet. Rør rundt med en gaffel.
Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Bland rødløg, hvidvinseddike, vand* [2 spsk I 4 spsk] og et nip sukker* og salt* i en lille skål.
Del falafler i to. Skær tomat, agurk og peberfrugt i 1 cm tern. Hak persille fint. Pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint. Riv citronskal, og skær citron i både.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg falafler i 3 min på hver side, eller indtil sprøde.
Bland yoghurt, hvidløg og et nip salt* og peber* i en lille skål. Vend persille, tomat, agurk, peberfrugt, citronskal i gryden med færdigkogt couscous. Tilsæt en smule olivenolie* og et skvæt citronsaft, og smag til med salt* og peber*. TIP: Tilsæt saft fra agurk og tomat.
Anret couscoussalat i dybe tallerkener. Top med falafler og rødløg. Dryp med hvidløgsdressing.