Super nemme og velsmagende opskrifter til ethvert tidspunkt af dagen. Inklusive opskriftskort med 4 trin og ingredienser til 4 personer. Når morgenerne er lange, og der er tid til at lave skøn morgenmad til hele familien, så er vores Familiemorgenmad til juleferiemorgen oplagt. Her forkæles dig og din familie med en cremet chiagrød, og gyldne pandekager med tranebær og appelsin. Som et salt element kommer der også sprød bacon på bordet.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
400 g
Pandekagemiks
(Indeholder Hvede, Mælk, Æg, Gluten Kan indeholde Rug, Sesam, Soja, Kamut, Havre, Jordnødder, Lupin, Nødder, Byg, Spelt, Khorasanhvede)
40 g
Tranebær
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)
100 g
Sirup
2 stk
Appelsin
50 g
Chia frø
(Kan indeholde Jordnødder, Sesam, Nødder)
180 ml
Kokosmælk
25 g
Honning
150 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
40 g
Mandler
(Indeholder Nødder Kan indeholde Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)
250 g
Bacon, skiver
1 stk
Granatæble
Aftenen før - Bland chiafrø, kokosmælk, vand, honning og et nip salt i en lille skål. Dæk til med låg, og kom i køleskabet natten over.
Næste morgen - Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Fordel bacon på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 13-15 min, eller indtil gylden og sprød.
Pisk vand, pandekagemiks og tranebær sammen i en stor skål.
Hak mandler groft.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist mandler i 3-4 min, eller indtil gyldne. Overfør til en lille skål.
Smelt smør i samme stegepande på middelhøj varme.
Hæld dej i stegepanden, pandekagerne skal være 8-10 cm.
Steg i 1-2 min på hver side, indtil let brunet og gennemtilberedt.
Gentag med resterende dej.
TIP: Tilføj mere smør til pande ved behov. - Hold pandekagerne varme i ovnen indtil de skal serveres, 100°C/80°C varmluft.
Halver 1 appelsin. Bland syrup, vand og saft fra appelsinen i en lille skål.
Skræl resterende appelsin, fjern den hvide hinde, og skær i 1 cm tern.
Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn kerner med fingrene. Lad kerner falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl kerner under koldt vand i en si.
TIP: Ved at fjerne kernerne i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.
Tilsæt yoghurt til skålen med chiagrød for en mere cremet tekstur. Fordel chiagrød i glas, og top med granatæblekerner og mandler.
Anret pandekager på tallerkener, og top med appelsinstykker og appelsinsirup.
Server med bacon.