I aften holder vi fest og sørger for, at aftenens lækkerier bliver serveret på en yderst indbydende måde, hvor alle i familien kan vælge hvad de vil have på sin tallerken. Vi steger steak til perfektion, ovnbager rosmarinkartofler, gratinerer blomkål med ost og bikser en dejlig pebersauce sammen. Vi har også tid til at fremtrylle en varm rødkålssalat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Rosmarin
500 g
Kartofler
275 g
Blomkål
50 g
Revet mozzarella
(Indeholder Mælk)
150 g
Rødkål, skåret
25 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
20 g
Tranebær
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)
300 g
Angus Striploin
2 g
Groftmalet peber
½ pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
100 g
Mornaysauce
(Indeholder Mælk)
½ pose
Bredbladet persille
1 dl
Vand (trin 3)
½ tsk
Sukker (trin 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt.
Hak rosmarin [½ stk, 2P] fint.
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og drys med rosmarin. Krydr med nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.
Skær blomkål [1/2 stk, 2P] i 2 cm buketter.
Fordel i et ildfast fad med mornaysauce og et nip salt og peber, og vend sammen indtil dækket. Drys med mozzarella, dæk til med sølvpapir, og gratiner i ovnen i 25-30 min, eller indtil gylden (fjern sølvpapiret halvvejs).
Imens, bland rødkål, balsamico, tranebær, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og vand [1 dl | 2 dl] i en gryde, og lad simre under låg på middel varme i 15-18 min, eller indtil rødkålen er mør.
Imens, opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme.
Steg bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Opvarm samme stegepande (skyl af først) på middel varme.
Svits groftmalet peber i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt rødvinssauce, og rør rundt. Sænk til lav varme, og tilsæt madlavningsfløde [1/2 pakke, 2P].
Hak persille [1/2 pose, 2P] fint.
Top blomkål med persille lige inden servering.
Skær bøffer i skiver.
Anret bøffer på et skærebræt.
Top med sauce, og server resten i en skål.
Server med kartofler, blomkål og rødkålssalat.