Her har vi lavet en opskrift på et saftigt og velsmagende farsbrød bagt med oregano, rosmarin, hvidløg og vores færdige krydderiblanding, som vi kalder Jorden Rundt. Farsbrødet får selskab i ovnen af rodfrugter, som derefter blandes med salatmix og toppes med solsikkekerner. Farsbrødet og rodfrugtsalaten serveres med en cremet hvidløgsyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
600 g
Rodfrugtsmix
1 stk
Rosmarin
2 stk
Hvidløgsfed
250 g
Hakket oksekød
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 g
Oregano, tørret
60 g
Blandet salat
20 g
Solsikkefrø
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
4 g
Jorden Rundt
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Æg (trin 2)
1 spsk
Hvedemel (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Hak rosmarin [1 stilk | 2 stilke] fint. Hak hvidløg [1 stk | 2 stk] fint. Skær rodfrugter (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir sammen med resterende hvidløg (uskrællet). Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med halvdelen af rosmarin og et stort nip salt* og peber. Bag i 20-25 min, eller indtil møre.
Bland hakket oksekød, hakket hvidløg, Jorden Rundt, panko, æg* [1 stk | 2 stk], hvedemel* [1 spsk | 2 spsk], salt* [½ tsk | 1 tsk], oregano, et nip peber* og resterende rosmarin i en stor skål.
Form fars til 4 cm x 2 cm farsbrød [1 stk, 2P | 2 stk, 4P]. Placer farsbrød på en anden bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 25 min, eller indtil gennemtilberedt. VIGTIGT: Farsbrødet er færdigt, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Pres bagt hvidløg ud af skrællen, mos med en gaffel, og bland med yoghurt i en lille skål. Krydr med et nip salt* og peber*.
Skyl salat under koldt vand* i et dørslag. Bland salat, rodfrugter, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en mellemstor skål. Skær farsbrød i 3 cm skiver.
Anret farsbrød og rodfrugtsalat på tallerkener. Top med solsikkefrø. Server med hvidløgsyoghurt.