Fonduekit med gruyère-ost
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fonduekit med gruyère-ost

Fonduekit med gruyère-ost

2-4 portioner | med forskellige tilbehør

Super nemme og velsmagende opskrifter til ethvert tidspunkt af dagen. Inklusive opskriftskort med 4 trin og ingredienser til 2-4 personer. Fondue er en fantastisk hyggelig ret, som er perfekt at samles om, når man har tid til at spise længe. Vores fondue indeholder klassisk gruyère-ost, som har en sød nøddeagtig smag. Vi dypper hjemmelavede croutoner, ovnbagte kartofler, stegte svampe, prosciutto og frisk pære i den lækre ostesauce.

Allergener:
Mælk
Hvede
Byg
Gluten
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Prosciutto

200 g

Mornaysauce

(Indeholder Mælk)

250 g

Ciabatta

(Indeholder Hvede, Byg, Gluten Kan indeholde Sesam)

200 g

Champignon

300 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

1 pose

Timian

1 stk

Pære

100 g

Revet Gruyere

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til svampe

4 spsk

Mælk til sauce

¼ tsk

Salt til brød

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3961 kJ
Kalorier (kcal)947 kcal
Fedt36.9 g
Mættet fedt19.9 g
Kulhydrat107.1 g
Sukker15.7 g
Protein46.4 g
Salt7.7 g

Redskaber

Bageplade
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Skær pære i tynde, halve skiver.Pres eller hak hvidløg fint.Pluk timian.

TIP: Hold længst oppe på timianstilken, og træk dine fingre ned langs stilken for at frigøre bladene.

Bag svampe og croutoner
2

Halver svampe, og fordel på en side af en ny bageplade med bagepapir.

Dryp med en smule olivenolie, krydr med hvidløg, salt og et nip peber, og vend sammen.

Skær ciabatta i 2 cm croutoner, og fordel på den anden siden af bagepladen. Dryp med en smule olivenolie, krydr med timian, salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag svampe og croutoner i 10-12 min, indtil gyldne.

Lav fondue
3

Opvarm mornaysauce i en mellemstor gryde på middellav varme i 1-2 min, når kartofler har 5 min tilbage i ovnen.

Sænk til lav varme, og rør gruyère, mælk og hvidvinseddike i, indtil ost er smeltet. Krydr med et nip salt og peber. Tag gryden af komfuret.

Server
4

Overfør fondue til en lille skål (varm evt. i mikroovnen).

Placer fondue skålen på et stort skærebræt og anret croutoner, kartofler, svampe, pære og prosciutto rundt om skålen med fondue.

TIP: Fold prosciutto pænt, for en flot anretning.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image