Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
I aften går den kulinariske rejse til Frankrig, og vi laver en lynhurtig ret, som alligevel smager forrygende. Vi steger laks sprød, og krydrer den med citronpeber. Samtidigt koger vi kartofler, som vi vender med smør, kørvel og hvidløg. Vi serverer laks og kartofler med en frisk pæresalat med rucola og cremet sennepsmayo.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
1 stk
Små kartofler, forkogte
40 g
Rucola
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
12 g
Grov sennep
(Indeholder Sennep)
1 pose
Kørvel
1 stk
Pære
2 g
Citronpeber
1 stk
Hvidløgsfed
¼ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
1 spsk
Smør (trin 3)
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Steg med skindsiden nedad i 3-4 min.
Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
Krydr med citronpeber.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Imens, kog kartofler i 3 min, eller indtil gennemvarmet, og hæld vand fra.
Hak kørvel og hvidløg fint.
Skyl rucola.
Skær pære i tynde, halve skiver.
Bland rucola, pære, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor skål.
Bland mayonnaise og sennep i en lille skål.
Vend kartofler med smør [1 spsk | 2 spsk], kørvel, hvidløg og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i gryden.
Anret laks, kartofler og salat på tallerkener.
Server med sennepsmayonnaise.