Fransk inspireret laks og bearnaisesauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fransk inspireret laks og bearnaisesauce

Fransk inspireret laks og bearnaisesauce

med hvidløgsmos og pære-valnøddesalat

Ovnbagt laks er utrolig nemt at tilberede, men smager fantastisk og vil med garanti imponere middagsgæsterne. Vi topper laksen med smørtern, der smelter i ovnen og giver fisken ekstra smag. Imens laver vi en cremet kartoffelmos med hvidløg, og steger grønne bønner og skalotteløg med et strejf af citron. En vidunderlig bearnaisesauce fuldender denne kulinariske forkælelse.

Tags:
Hurtig
Hvedefri
Allergener:
Fisk
Nødder
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

500 g

Bagekartoffel

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Skalotteløg

150 g

Grønne bønner

½ stk

Citron

40 g

Rucola

1 stk

Pære

40 g

Valnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)

160 g

Bearnaisesauce

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

3 spsk

Mælk (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Smør (trin 4)

2 spsk

Vand (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)5529 kJ
Kalorier (kcal)1321 kcal
Fedt95.1 g
Mættet fedt24.8 g
Kulhydrat64.5 g
Sukker13.6 g
Protein52.6 g
Salt4.1 g

Redskaber

Stegepande
Ildfast fad
Gryde

Fremgangsmåde

Bag laks
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skær smør [1 spsk | 2 spsk] i tern.

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber. Placer laks med skindsiden nedad i et ildfast fad med bagepapir. Top med smørtern.

Bag i 15-20 min, eller indtil gennemstegt.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten. 

Lav mos
2

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg.

Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Lav salat
3

Imens, skyl rucola.

Skær pære i tynde, halve skiver.

Hak valnødder groft.

Bland rucola, pære, valnødder, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.

Steg grønne bønner
4

Skær ender af grønne bønner, og skær skalotteløg i tynde skiver.

Halver citron [1/2 stk, 2P].

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg grønne bønner og skalotteløg i 3-4 min, eller indtil møre.Tilsæt citronsaft [1 spsk | 2 spsk] og smør [1 spsk | 2 spsk]. 

TIP: Tilsæt et skvæt vand, så bliver de hurtigere færdige.

Varm bearnaisesauce
5

Opvarm bearnaisesauce og vand [2 spsk | 4 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme i 1 min, eller indtil gennemvarmet.

Server
6

Anret laks på et stort fad, og top med resterende smør fra det ildfaste fad.

Server med mos, bearnaisesauce, salat og grønne bønner.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image