Ovnbagt laks er utrolig nemt at tilberede, men smager fantastisk og vil med garanti imponere middagsgæsterne. Vi topper laksen med smørtern, der smelter i ovnen og giver fisken ekstra smag. Imens laver vi en cremet kartoffelmos med hvidløg, og steger grønne bønner og skalotteløg med et strejf af citron. En vidunderlig bearnaisesauce fuldender denne kulinariske forkælelse.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
400 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
500 g
Bagekartoffel
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Skalotteløg
150 g
Grønne bønner
½ stk
Citron
40 g
Rucola
1 stk
Pære
40 g
Valnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)
160 g
Bearnaisesauce
(Indeholder Mælk)
1 spsk
Smør (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 spsk
Mælk (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Smør (trin 4)
2 spsk
Vand (trin 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær smør [1 spsk | 2 spsk] i tern.
Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber. Placer laks med skindsiden nedad i et ildfast fad med bagepapir. Top med smørtern.
Bag i 15-20 min, eller indtil gennemstegt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg.
Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, skyl rucola.
Skær pære i tynde, halve skiver.
Hak valnødder groft.
Bland rucola, pære, valnødder, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Skær ender af grønne bønner, og skær skalotteløg i tynde skiver.
Halver citron [1/2 stk, 2P].
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg grønne bønner og skalotteløg i 3-4 min, eller indtil møre.Tilsæt citronsaft [1 spsk | 2 spsk] og smør [1 spsk | 2 spsk].
TIP: Tilsæt et skvæt vand, så bliver de hurtigere færdige.
Opvarm bearnaisesauce og vand [2 spsk | 4 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme i 1 min, eller indtil gennemvarmet.
Anret laks på et stort fad, og top med resterende smør fra det ildfaste fad.
Server med mos, bearnaisesauce, salat og grønne bønner.