"Meunière" er en fransk metode til tilberedning af fisk med smør, persille og citron. Ugens fisk er kuller, som vi lader simre i en den skønne citronsauce som også indeholder kapers. Vi serverer vi vores kuller meunière med blød kartoffelmos og hvidløgsstegt skalotteløg og grønne bønner.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
1 stk
Skalotteløg
1 stk
Hvidløgsfed
250 g
Kuller
(Indeholder Fisk)
15 g
Kapers
150 g
Grønne bønner
500 g
Bagekartoffel
1 pose
Bredbladet persille
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
¼ tsk
Salt til sauce
½ dl
Vand til sauce
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til fisk
2 spsk
Smør til sauce
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, hak persille og hvidløg fint.
Halver citron.
Skær skalotteløg i tynde skiver.
Skær ender af grønne bønner.
Bland citronsaft, persille, salt og vand i en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg skalotteløg og grønne bønner i 3-4 min, eller indtil møre. Tilsæt hvidløg, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Overfør til en tallerken, og dæk til.
TIP: Tilsæt et skvæt vand til panden, så tilberedes grøntsagerne hurtigere.
Opvarm olivenolie i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Steg i 2-3 min på den ene side.
Vend fisk, tilsæt kapers, citronbouillon og smør, og steg videre i 2-3 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret kartoffelmos, grønne bønner og fisk på tallerkener.
Top fisk med sauce.