I aften frister vi med en fantastisk ret med kylling. Kylling Cordon Blue indebærer, at kyllingebrystet bliver fyldt og ovnstegt til perfektion. Vi fylder vores kylling med sennep, mayo, bacon og ost, og panerer den derefter i panko. Fantastisk tilbehør er kartoffelmos, persillesauce og en frisk pære-valnødssalat med honning-sennepsdressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
280 g
Kyllingebryst
62.5 g
Bacon, skiver
50 g
Revet gouda
(Indeholder Mælk)
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
12.5 g
Grov sennep
(Indeholder Sennep)
500 g
Bagekartoffel
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 pose
Bredbladet persille
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
40 g
Rucola
1 stk
Pære
20 g
Valnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
20 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)
3 spsk
Mælk (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 stk
Æg (trin 3)
2 spsk
Hvedemel (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
1 spsk
Hvedemel (trin 5)
2 spsk
Mælk (trin 5)
1 spsk
Smør (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], finrevet ost, salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, fordel valnødder på en bageplade med bagepapir, og rist i ovnen i 5-6 min, eller indtil velduftende.
Bland mayonnaise og sennep [1/2 pakke, 2P] i en lille skål.
Hak persille fint, og skyl rucola.
Skær pære i tynde, halve skiver.
Bland pære, valnødder og rucola i en skål. Vend med honning-sennepsdressing og et nip salt og peber lige inden servering.
Læg hånden fladt på hvert kyllingebryst på et andet skærebræt, og lav et snit (men skær ikke helt igennem) med en skarp kniv. Fyld med sennepsmayonnaise, en skive bacon [½ pakke, 2P] og revet ost, og fold sammen.
Kom hvedemel [2 spsk I 4 spsk] i en dyb tallerken.
Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken.
Bland panko, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber i en tredje dyb tallerken.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Vend kylling i mel, derefter i æg og til sidst i panko.
Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden. Overfør kylling til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt. - Vær forsigtig, når du panerer, så fyldet ikke falder ud.
Imens, smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Tilsæt hvedemel [1 spsk | 2 spis], og lad simre under omrøring i 2-3 min.
Tilsæt madlavningsfløde og mælk [2 spsk | 4 spsk], og lad simre videre under omrøring i 3-4 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt persille, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og rør rundt.
Anret kylling og kartoffelmos på tallerkener.
Server med persillesauce og pære-valnøddesalat.