I aften frister vi med en fantastisk ret med kylling. Kylling Cordon Blue indebærer, at kyllingebrystet bliver fyldt og ovnstegt til perfektion. Vi fylder vores kylling med sennep, mayo, bacon og ost, og panerer den derefter i panko. Fantastisk tilbehør er kartoffelmos, persillesauce og en frisk pære-valnødssalat med honning-sennepsdressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
280 g
Kyllingebryst
62.5 g
Bacon, skiver
50 g
Revet gouda
(Indeholder Mælk)
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
12.5 g
Grov sennep
(Indeholder Sennep)
500 g
Bagekartoffel
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 pose
Bredbladet persille
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
40 g
Rucola
1 stk
Pære
20 g
Valnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
20 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 spsk
Mælk (trin 1)
1 stk
Æg (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
2 spsk
Hvedemel (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.
Kog kartofler i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], finrevet ost, salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og dæk til med låg.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, fordel valnødder på en bageplade med bagepapir, og rist i ovnen i 5-6 min, eller indtil velduftende. Tag ud af ovnen, og lad køle af.
Bland mayonnaise og sennep [1/2 pakke, 2P] i en lille skål.
Hak persille fint.
Skær pære i tynde, halve skiver.
Skyl rucola.
Bland pære, valnødder og rucola i en mellemstor skål. Vend med honning-sennepsdressing og et nip salt og peber lige inden servering.
Læg hånden fladt på hvert kyllingebryst på et andet skærebræt, og lav et snit (men skær ikke helt igennem) med en skarp kniv. Fyld med sennepsmayonnaise, en skive bacon [½ pakke, 2P] og revet ost, og fold sammen.
Kom hvedemel [2 spsk I 4 spsk] i en dyb tallerken.
Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken.
Bland panko, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber i en tredje dyb tallerken.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Vend kylling i mel, derefter i æg og til sidst i panko.
Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden.
Overfør kylling til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Vær forsigtig, når du panerer, så fyldet ikke falder ud. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Opvarm samme stegepande på middel varme.
Tilsæt madlavningsfløde, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
Tilsæt persille, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og rør rundt.
Anret kylling og kartoffelmos på tallerkener.
Server med persillesauce og pære-valnøddesalat.