topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fried salmon

Fried salmon

with baked root veggies and dill yoghurt

Vi forstår, at denne opskrift fangede din opmærksomhed. Stegt laks smager jo bare sååå godt! Smagene er perfekt afbalanceret mellem laks, smør og citron, og serveres med gyldne, sesambagte kartofler, rødbede og pastinak. Til dette en forfriskende cremet salat med agurk, dild og yoghurt. Let, hurtigt og virkelig lækkert!

Tags:
Hvedefri
Børnevenlig
Allergener:
Fisk
Mælk
Selleri
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citron

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Dild

1 stk

Rødbede

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 stk

Pastinak

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til grøntsager

½ dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til fisk

1 spsk

Olie til stegning

1 spsk

Smør til stegning

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3181 kJ
Kalorier (kcal)760 kcal
Fedt39.6 g
Mættet fedt10.6 g
Kulhydrat69.7 g
Sukker15.8 g
Protein33.4 g
Salt3.3 g

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i 1 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Drys med sesamfrø, og dryp med en smule olivenolie. Krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil sprøde.

TIP: Benyt flere bageplader hvis de er overfyldte

2

Pres eller hak hvidløg fint. Skær agurk i tynde skiver. Hak dild groft.

3

Bland agurk, yoghurt, halvdelen af dild og halvdelen af hvidløg i en lille skål. Smag til med salt og peber.

Steg laks
4

Del citron i to, og skær den ene halve i tynde skiver. Bland vand, grøntsagsbouillon, et stort skvæt citronsaft og resterende hvidløg i en lille skål. Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når rodfrugterne har 10 min tilbage i ovnen. Krydr laks med et nip salt, og steg med skindsiden nedad i 3-4 min.

Tilsæt citronbouillon
5

Vend laks, tilsæt citronbouillon og smør, og steg videre i 3-4 min, eller indtil gennemstegt. TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Server
6

Anret laks, rodfrugter og agurkesalat på tallerkener. Drys med resterende dild. Server med citron.