Tag dit forklæde og din kokkehue på, og smøg ærmerne op. Vores kager er perfekte til selv de mindste kokke. Opskrifterne er ikke blot velsmagende og nemme, men også sjove at lave. Prøv denne æblecrumble med et låg af brunkagedej og mandler, serveret med crème fraiche. Resterende brunkagedej bager du brunkager ud af, som kan spises til crumblen eller i hele december måned.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Brunkagedej
(Indeholder Gluten, Mælk, Nødder, Hvede)
4 stk
Æble
1 stk
Citron
40 g
Mandler
(Indeholder Nødder Kan indeholde Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)
150 ml
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
2 spsk
Sukker til kage
Forvarm ovnen til 190°C/170°C (varmluft).
Skær æble i små stykker.
TIP: Skræl æblerne før de skæres i stykker, hvis du ønsker en mere traditionel crumble.
Halver citron.
Bland æble, sukker, et stort skvæt citronsaft og et nip salt i et mellemstort ildfast fad.
Hak mandler fint.
Riv halvdelen af brunkagedej groft.
Drys revet brunkagedej og mandler over æbleblanding.
Bag crumble i ovnen indtil topping er gylden og frugt mør, 20-25 min.
Skær resterende brunkagedej i 0,5 cm tykke skiver. Placer på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil gyldne.
TIP: Frugten er mør, når du nemt kan stikke hul i dem med en gaffel.
Server crumble med crème fraiche og brunkager ved siden af.